A tökéletes kapcsolat titka: edzés a szerelemnek

Írta: ,

Minden cselekedetünknek van következménye: ha mellőzöd egy időre az édességet, sikerülhet leadni pár kilót. Ha megpróbálod kihozni magadból a maximumot meló közben, előléptethetnek. Amikor viszont szerelemről van szó, az emberek többsége csak várja, hogy a kapcsolat fokozatosan fejlődjön, de sokszor nem tesznek semmit ennek érdekében. Pedig valójában megvan benned a képesség, hogy felerősítsd az érzéseidet – bizony, ahogy egy kis edzéssel a testedet, úgy ezt is felturbózhatod!

Ébreszd fel a legszebb emlékeiteket Kép forrása: kinfolk.com

1/5 Ébreszd fel a legszebb emlékeiteket

Talán nem is vesszük észre, de ahogy az idő repül, fokozatosan veszítjük el egy kicsit az egymás iránti lágyságot és figyelmességet. Így viszont azok az érzések, amelyek a kapcsolat elején annyira maguktól értetődőek voltak, valahogy eltűnnek.

Nos, ez esetben ideje visszahoznod őket! Próbáld meg felidézni a kezdeteket, a vidám emlékeket és romantikus pillanatokat – ez ugyanis segít abban, hogy képes legyél pont úgy tekinteni a párodra, ahogy akkor tetted, amikor épp beleszerettél!

Adj hangot a vágyaidnak Kép forrása: indiaearl.com

2/5 Adj hangot a vágyaidnak

Minél hosszabb ideje vagyunk benne egy kapcsolatban, annál inkább hajlamosak lehetünk elvárni a párunktól, hogy kitalálja, mire vágyunk. Így pedig nem csoda, hogy előbb-utóbb félreértések kavalkádjában találhatjuk magunkat!

Miután nem kapjuk meg azt a visszajelzést, amire várunk, úgy érezhetjük, a partnerünket nem is igazán érdeklik a gondolataink – ami idővel teljesen tönkretehet egy kapcsolatot.

Az ilyen problémák szerencsére könnyen kiküszöbölhetőek azzal, ha nem felejtjük el megosztani vele a vágyainkat; hidd el, ez tényleg működik!

Legyél kreatív, ha programokról van szó Kép forrása: howheasked.com

3/5 Legyél kreatív, ha programokról van szó

Nálunk is rengeteg olyan cikket olvashatsz, ami segít előrukkolni izgalmas programokkal, de akár te is kitalálhatsz egy-két nem hétköznapi randit.

Ne hagyd, hogy a monotonitás belopja magát az életetekbe; a kanapén filmezés és pizzázás jöhet az után, hogy túráztatok egyet valamelyik nemzeti parkban, vagy végigcsúszdáztátok a napot egy élményfürdőben!

A lényeg, hogy olyan programot válasszatok, amire nincs minden nap lehetőségetek.

Váljatok egymás szakértőivé! Kép forrása: urbanoutfitters.com

4/5 Váljatok egymás szakértőivé!

Mennyire ismered a párod ízlését, hobbiját, kedvenc dolgait? Tudod biztosan (nem csak nagyjából), hogy mivel lehet feldobni a kedvét?

Ha hezitálsz a válaszokkal, esetleg szükséged van gondolkodási időre, akkor ideje feleleveníteni ezeket az infókat.

Azt is érdemes megjegyezned, milyen reakciót váltanak ki a párodból bizonyos szituációk, és események – így ezeket a későbbiekben tudod hasznosítani is.

Tartsd a távolban a problémákat Kép forrása: barefootblonde.com

5/5 Tartsd a távolban a problémákat

A modern élet okozta stressz még a legboldogabb párkapcsolatot is képes beárnyékolni. Épp ezért fontos, hogy elűzd a fejedből ezeket a problémákat, amikor a pároddal töltöd az idődet.

Figyelj oda arra, amit mesél neked – ne csak úgy tegyél, mintha!

Sajnos teljesen úgysem tudod elbarikádozni magad a munkahelyi és egyéb gondoktól, de ha sikerül megtalálnod az örömöt a közös programokban, az a kapcsolatodon is rengeteget segít!