A te önbizalmad is a pasidtól függ? Ez a 4 tanács segít változtatni

Írta: ,

Nem foglalkozunk eleget azzal, mennyire sokat számít a magabiztosság és az önbizalom a párkapcsolatokban. Pedig az az igazság, hogy ha az egód a helyén van, akkor máris hatalmas lépést tettél a boldogság irányába. Ráadásul így nem lesz nehéz fenntartanod a barátod érdeklődését és szerelmét sem!

Fogadd el, hogy külön is boldogulnál

A legtöbben azért veszítik el az önbizalmukat a párkapcsolatukban, mert attól rettegnek, hogy egyedül nem boldogulnának. Jó, ha ezt a szörnyen nyomasztó érzést minél hamarabb kizárod az életedből, ugyanis teljesen alááshatja a magabiztosságodat! Gondolj csak bele: ha ennyire függővé teszed magadat valakitől, az olyan, mintha még mindig gyerek lennél, és egy felnőtt embertől számítanál a felelősségvállalásra és a döntéshozatalra.

Ez a felfogás viszont nem állja meg a helyét egy kiegyensúlyozott kapcsolatban, és idővel kifejezetten nyomasztóan hathat nem csak rád, hanem a barátodra is. Sose feledd el, hogy volt élet előtte, nélküle, és bár lehet, hogy most csodás minden, lenne élet akkor is, ha ismét egyedülálló lennél!

Ne aggódj feleslegesen

Ha már az előző bekezdés után bepánikoltál, és minden lehetőségét kizártad annak tudnál a barátod nélkül élni, akkor ideje minél előbb elengedned a paranoiáidat. Az emberek hajlamosak rá, hogy az egész életüket tönkretegyék az aggódással, ami az esetek 99,9%-ban teljesen felesleges – legalábbis aktuálisan, a jelenben. Mi lesz, ha megcsal, ha szakítotok, ha megismerkedik valakivel, ha kiszeret belőled?

Ezek a gondolatok rombolják az önbizalmadat, tönkreteszik a jövőképedet, és persze a jelenedet is. Akár hiszel a vonzás törvényében, akár nem, nem nehéz belátni, hogy ha ilyen téveszmékkel mérgezed magadat, az hatással lesz a személyiségedre – ezáltal pedig közvetetten, de a kapcsolatodra is!