A te életedre is igaz? Eláruljuk, miért gyakran a harmadik nagy Ő az igazi

Írta: ,

Vannak, akik meg sem tudják számolni, hányszor voltak igazán szerelmesek, mások egy olyan partnerrel sem tudnak büszkélkedni, akiről ezt elmondhatnák. Azonban az emberek túlnyomó részére igaz, hogy a harmadik szerelmük lesz az, aki elkíséri őket életük legjavában. Vajon rád is illik ez az állítás?

Az első nagy szerelem Kép forrása: depositphotos.com

1/5 Az első nagy szerelem

Az első valóban nagy szerelem jellemző módon kamaszkorban éri utol az embert. Igazából fogalmad sincs még semmiről, csak azt tudod, hogy elragadtak az érzelmeid, és most olyat tapasztalsz, amit ez idáig sosem.

Majd megőrülsz azért a srácért, úgy érzed, bármit megtennél érte, és totálisan kiakaszt, ha bárki akárcsak ránéz.

Jó eséllyel rendeztek féltékenységi jelenetet, esetleg ti magatok is összekaptok. Pontosan azért, mert az intenzív érzelmek, a hormonokkal megspékelve erre késztetnek benneteket.

Az mindenesetre biztos, hogy te semmi másra nem tudsz koncentrálni, vagy akár gondolni, csak rá, és teljesen meg vagy sértődve, ha valaki azt meri állítani, hogy ez nem fog örökké tartani.

Miért lesz vége? Kép forrása: thebabetowncollective.com

2/5 Miért lesz vége?

Mert túlságosan is különböztök, és erre idővel rá kell jönnötök. Mindegyikőtök egyfajta ugródeszkaként használta a másikat, jó eséllyel többször meg is bántottátok egymást.

Ha egy szót kell használnunk erre a kapcsolatra, akkor azt mondhatjuk, hogy viharos. Ugyan megjárjátok a mennyországot, a totális szerelmi bódulatot, a rutintalanságotok pontot tesz a kapcsolatotok végére.

Egyszerűen még nem tudjátok, hogyan kell kommunikálni, ésszerű döntéseket meghozni, a szerelmet gondozni.

Emiatt aztán, ahogy lecsengenek az intenzív érzelmek (legalábbis az egyik fél részéről), záros időn belül véget ér a párkapcsolatotok.

A második nagy szerelem Kép forrása: plus.google.com

3/5 A második nagy szerelem

A második nagy szerelem már nevezhető valódi kapcsolatnak. Az első viszonyotokból mindketten tanultatok, tudjátok, mivel jár a kezdeti lángolás, azzal is tisztában vagytok, hogy ez nem tart örökké.

Sőt, a szerelem bármikor gyűlöletté csaphat át. Elmélyültök az érzelmeitekben, jobban figyeltek a másikra, ami persze nem jelenti azt, hogy nem követtek el hibákat.

Idáig valószínűleg nem történt meg, de most már jó eséllyel megtapasztaljátok, milyen a szex, emiatt tudjátok, hogy erre a kapcsolatra örökre emlékezni fogtok.

Persze, akkor még nem feltétlenül sejtitek, hogy sokkal inkább lesz elrettentő példa, semmit édes felidéznivaló.

Miért lesz vége? Kép forrása: thebabetowncollective.com

4/5 Miért lesz vége?

Mert még mindig nem vagytok elég felnőttek ahhoz, hogy jól kezeljétek a felmerülő gondokat. Igaz, sokszor azt érzitek, hogy már mindent tudtok, amit tudnotok kell, és azt hiszitek, mindent jól csináltok, erről szó sincs.

Az érzelmek a helyükön vannak, ez stimmel. Az is, hogy már sokkal jobban kommunikáltok, tudjátok, hogy meg beszélnetek, ha valami gondotok adódik. De még nem értitek, milyen a másiknak szabadságot adni, gyakran megsértődtök, féltékenyek lesztek, félreértitek egymást. Ez részben a korotokból adódik, részben a tapasztalatlanságotokból, ami nem csak a szerelemre, hanem az emberismeretre is vonatkozik.

Valószínűleg legalább egyszer szakítotok, és kibékültök, de az is lehet, hogy éveken keresztül csináljátok ezt, míg egyszer tényleg elváltok.

 

A harmadik nagy szerelem Kép forrása: stylelovely.com

5/5 A harmadik nagy szerelem

Ha se veled, se nélküled kapcsolatot ápolsz a második nagy szerelemeddel, akkor jó eséllyel a harmadik szerelmed lesz az, aki végleg kimozdít ebből a játszmából. Ő lesz az, aki rávilágít arra, hogyan is működhet egy normális, felnőtt kapcsolat, ahol mindketten önmagatok lehettek.

Hirtelen te is rájössz, fogalmad sincs, hogyan élhettél eddig olyan kapcsolatban, amilyenben tengetted az életedet, és hogy mennyi mindent tehettél volna e helyett az egy helyben történő tobzódás helyett.

Őszintén megdöbbensz, milyen sok közös vonásotok van, mennyire egyetértetek, és milyen jó csapatot alkottok.

Ismét azt érzed, hogy ez örökké fog tartani, és ha tényleg a nagy Ő-re bukkantál rá, akkor egész biztos, hogy igazad is lesz.