A szakítást tervezi? 5 jel, amiből észreveheted

Írta: ,

Szakítani nem könnyű, akkor sem, ha többéves párkapcsolatról vagy néhány hónapos románcról van szó. Ha azonban figyelsz a jelekre, észreveheted azt, amikor a másik már az elválás gondolatán töpreng. Lehet az egy tudatalatti cselekvés vagy elejtett félmondat, általában lehet sejteni, ha vége felé közeledik egy kapcsolat. Olvasd el cikkünket és tudd meg, melyek ezek a jelek!

Már nem érdeklődik mindennapi dolgaidról Kép forrása: laurenconrad.com

1/5 Már nem érdeklődik mindennapi dolgaidról

Bármilyen régóta is van együtt két ember, az egészséges párkapcsolat jellemzője, hogy a felek érdeklődnek egymás apró-cseprő dolgairól. Kérdéseket tesznek fel és érdeklődéssel figyelik a másik válaszát.

Akár egy munkahelyi sztori az, akár egy távoli ismerőssel kapcsolatos történés, kell, hogy a párod érdeklődést mutasson aziránt, amiről mesélsz neki.

Ha ez nem így történik, sőt azt érzékeled, hogy egy ideje már egyáltalán nem kérdezget a mindennapi dolgaidról, akkor lehet, hogy nem veled képzeli el a jövőjét.

Úgy érzed, nem te vagy neki az első Kép forrása: malemodelscene.net

2/5 Úgy érzed, nem te vagy neki az első

Az utóbbi időben csak ritkán találkoztatok és egy kicsit az az érzésed támadt, mintha neked nem is lenne helyed az életében?

Sajnos valószínűleg ez egy visszafordíthatatlan folyamat és jók a megérzéseid, nem akar már veled lenni.

Lehet, hogy nagyon elfoglalt, de ha valóban veled akar lenni, akkor megoldja, és mindig szakít rád időt.

Ha együtt éltek, az utóbbi időben pedig már egyre többször megy el iszogatni a haverjaival, hiába panaszkodsz neki, hogy szeretnél több kettesben töltött estét, akkor valószínűleg hasonló a helyzet: már a szakítást fontolgatja.

Mindenképp tisztázd vele a helyzetet, mert a mindennapos viták nem viszik előre a kapcsolatotokat, inkább tegyetek pontot az ügy végére.

3/5 Kifogásokat keres

Természetes, ha nem minden pasinak van kedve elkísérni barátnőjét különböző eseményekre, főleg, ha az adott programot unalmasnak tartják, ám ha mostanában már minden alkalommal csak kifogásokat keres, akkor komolyabb probléma is állhat a dolog hátterében.

Érdemes még próbálkoznod és rábeszélned őt izgalmas közös programokra, olyanokra is, amelyekről tudod, hogy érdekelhetik őt, elviheted például egy filmpremierre, de ha még erre is csak húzódozva mond igent, akkor érdemes lenne átbeszélnetek kettőtök kapcsolatát.

Ha nem akar veled lenni, akkor ne erőltesd, hidd el, lesz más, aki értékelni fogja az igyekezetedet!

Úgy érzed, nem vagy elég jó neki Kép forrása: sincerelykinsey.com

4/5 Úgy érzed, nem vagy elég jó neki

Rengeteg önbizalom-hiányos nővel találkozhatunk manapság, köztük olyanokkal, akik pont a párjuk miatt érzik rosszul magukat a bőrükben. Amennyiben túl sokat kritizál a párod, azt érezheted, hogy nem vagy elég jó neki.

Ez nem csak a külsőre vonatkozik, lehet, hogy ő nagyobb sikereket ér el a karrierjében és ezt mindig kiemeli, akkor lehetsz bármennyire intelligens, elbizonytalanodhatsz abban, vajon elég jó vagy-e neki. Ha ez így történik, érdemes változtatnod! Ne hagyd, hogy kevésnek érezd magad, hidd el, hálás lehet azért, mert te vagy a párja.

Mindenképp beszélj erről vele, mert csak magadnak teszel rosszat a hallgatással. Ki tudja, lehet, ő maga fogja azt mondani, hogy legyen vége. Ha így történik, semmiképp ne bánd, hosszú távon jól fogsz ezzel a döntéssel járni.

Mindenért téged hibáztat Kép forrása: flickr.com

5/5 Mindenért téged hibáztat

Lemaradt a focimeccsről vagy a mosogatóban maradtak a piszkos edények és téged hibáztat ezért is? Lehet, hogy ő maga hibázott, de képtelen bevallani, inkább a könnyebb megoldást választja és téged von felelősségre?

Ha ez így van, igenis állj a sarkadra és beszélj vele! Bármilyen nehéz időszakot él át, rossz a kedve, munkahelyi problémái miatt frusztrált, ne rajtad töltse ki a haragját.

Nem érdemled meg, hogy mindenért téged okoljon. Lehet, hogy mindezt azért teszi, mert rájött, nem veled képzeli el az életét, de eddig nem mert szakítani veled. Hidd el, jobb, ha időben tisztázzátok a helyzetet.