A pszichológusok elárulták a boldog kapcsolat titkát: ez a 7 apróság kell hozzá

Írta: ,

Mi lehet a jól működő, hosszan tartó, boldog párkapcsolat titka? Erre már nagyon sokan keresték a választ, többek között a pszichológusok is. A szakemberek számtalan párt megvizsgáltak és kikérdeztek, mire sikerült megállapítaniuk, mik azok az apróságok, amelyek arról árulkodnak, hogy tökéletes páros vagytok. Íme!

1/7 Egymás nélkül már el sem tudtok aludni

A kapcsolat első szakaszában természetes dolog, hogy a párok nem alváson törik a fejüket, ilyenkor sokkal fontosabb a szexuális együttlét.

Később azonban, amikor már nem mindennapi program az összebújás, a harmóniában együtt élő párokat akkor is boldogság tölti el, ha csak egymás karjában alhatnak el.

Nem számít, ki mikor kel fel reggel, az egészséges és boldog párkapcsolat egyik ismertetőjele, hogy a felek szinte már nem is tudnak egymás nélkül elaludni.

2/7 Közös az érdeklődési körötök

A kapcsolat legelején még nem igazán látunk a rózsaszín ködtől, de miután ez elmúlik, előfordulhat, hogy rájövünk, gyakorlatilag semmi közös nincs bennünk és partnerünkben. Ez sajnos nem túl jó előjel, később ebből komoly problémák lehetnek.

A jó kapcsolat egyik ismérve a hasonló érdeklődési kör és az olyan programok szervezése, amelyekben mindkét fél örömét leli. Ha vannak is eltérő hobbijaitok, szenvedélyeitek, fontos, hogy elfogadjátok ezeket.

3/7 Bízol a másikban és képes vagy megbocsátani

A bizalom az erős kapcsolat alapja. Természetes, hogy akadnak vitáitok, de nagyon fontos, hogy soha ne támadjátok egymást és ne legyen bennetek semmiféle rossz szándék.

Sokan félnek megbízni a másikban, ha azonban párkapcsolatban élsz, akkor muszáj ezt tenned. Bízz abban, hogy a másik fél sem akar Téged soha szándékosan megbántani és ha kell, tudj neki megbocsátani.

4/7 Lásd meg a jót, ne mindig a rosszat keresd

Az emberek egyik alapvető tulajdonsága, hogy szeretnek mások felett ítélkezni. Gyakran minden apró kis hibát észreveszünk a másikban, ahelyett, hogy inkább a jó tulajdonságaira koncentrálnánk.

Párkapcsolatban azonban ezt muszáj elkerülni. Ha azt érzékeled magadon, hogy a partnered hibáin rágódsz, akkor rossz úton jársz. Koncentrálj inkább arra, milyen jó vele, hányszor megnevettet és hogy milyen jó ember.

5/7 Gyakran ölelkeztek

Az érintésnek számtalan pozitív hatása van, ráadásul minden egyes ilyen helyzetet képes vagy megőrizni az emlékeidben.

Gondolj csak arra, ha távol van tőled a párod, mi jut először eszedbe, ha rágondolsz? Ugye, hogy az ölelése és az érintése? Ha egy hosszabb távollét után megölelitek egymást és azt érzed, legszívesebben, soha nem engednéd el, akkor a kapcsolatotok erős lábakon áll.

Legyen szó egy hosszabb munkanapról, a boldog kapcsolatban élő párok alig várják, hogy újra megölelhessék a másikat.

6/7 Lefekvés békében és szeretetben

Legyen szó egész napos civakodásról, vitatkozásról, a boldog kapcsolatban élő párok ekkor sem felejtik el egymásnak elalvás előtt azt mondani, hogy „jó éjt” vagy „szeretlek”.

Ezeknek a szavaknak a kimondása, ha őszintén gondoljátok, megerősíti a kapcsolatotokat és minden rosszat elfeledtet veletek.

Ez bizonyítja, hogy továbbra is együtt akartok maradni és készek vagytok közösen megoldani a problémákat.

7/7 Szívesen mutatkoztok együtt

Ha azt érzed, annyira szereted kedvesedet, hogy országnak-világnak büszkén mutatod meg őt és szívesen jelentek meg együtt, akkor valóban erős a kapcsolatotok.

Fontos, hogy a nyilvánosság előtt is együtt mutatkozzatok, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy a kapcsolatotok kirakat legyen és minden egyes boldog pillanatotokat mutassátok meg másoknak.

Csupán finom érintésekkel és bizalmas egymásra nézéssel adjátok a világ tudtára, erős kötelék van köztetek.