A jó párkapcsolat öt titka

Írta: ,
Sok kapcsolatban egy idő után problémák merülnek fel és ez sokszor szakítással végződik. Mit tehetünk azért, hogy megőrizzük a kapcsolatunk harmóniáját? Mitől lesz jó évek múlva is egy szerelem?

Tenni akarás

Az első titok a tenni akarás. Bár sokak számmára kényelmes csak úgy benne lenni egy kapcsolatban, vannak, akik számára inkább az fontos, hogy odafigyeljenek a másikra és megoldják a kapcsolat során felmerülő akadályokat.

Tehát mindenképpen figyeljünk a másikra és arra, hogy tudatosan törekedjünk a problémák megoldására és ne adjuk fel már a kezdeti nehézségek során a szerelmünket.

Tudd, hogy mit akarsz

Fontos alapja a kapcsolatnak, hogy tudd, hogy mit vársz tőle, és hogy mit kapsz meg ebből jelenleg. Ne csapd be magad azzal, hogy ha valami nem jó, akkor mégis jónak mondod, csak azért, hogy ne légy egyedül. Természetesen az se jó, ha állandóan csak mentegeted a másikat, vagy állandóan csak a negatívumokat látod meg a kapcsolatban. Először tudd, hogy mire van szükséged és azután pedig döntsd el, hogy mi az, ami ennek alapján jó, és mi az, amit meg kell beszélnetek. Ha tisztában vagy a vágyaiddal, akkor sokkal könnyebb lesz minden és mindkettőtök számára egyértelmű lesz, hogy kinek mire van szüksége és mire nem ebben a kapcsolatban, ha pedig ez megvan, akkor máris számos konfliktust elkerültetek.

Amilyen a mosdó, olyan a törölköző

Ez a mondásunk a kapcsolatokra is igaz, hiszen csak azt várhatjuk el a kapcsolatban, amit mi is képesek vagyunk megadni. tehát figyeljünk a másikra és becsüljük meg. Ha kedvességre vágyunk, akkor legyünk mi i kedvesek. Sokszor működik a kapcsolatokban, hogy azt kapjuk, amit adunk, érdemes ezért meggondolnunk, hogy mit teszünk a másikkal, hiszen a negatív és a pozitív dolgok is hihetetlen mértékben generálják az eseményeket.

Enyém – tiéd

Fontos, hogy ne akarjuk megváltoztatni és leláncolni a másikat, hiszen ez senkinek sem jó. Lehet, hogy rövidtávon jó megoldásnak tűnik, de hosszútávon bizony ennek nem lesz jó vége. Hagyjunk szabadságot a másik számára is és ne tekintsük a tulajdonunknak, akivel bármit megtehetünk. Mindketten szabad emberek vagyunk, van önálló életünk és akaratunk is a közös életen kívül, ez a tartós párkapcsolat egyik igen fontos titka.

Koncentrálj a jelenre

Ha kétséged támad afelől, hogy érdemes-e benne lenned ebben a kapcsolatban, akkor mindenképpen fontos átgondolnod nem csupán a negatív, de a pozitív dolgokat is. Persze most ne nosztalgiázz, hogy mi volt jó és mi volt rossz, a lényeg, hogy tudd, hogy most, ebben az időszakban megéri-e neked ez az egész, hogy tudod-e szeretni azokkal a hibáival is, amelyeken bár próbált, de nem tudott változtatni.