A házastársaddal való veszekedés 5 szabálya

Póta Szilvia
Írta: ,

Még a legtökéletesebb párkapcsolatban is előfordulhatnak ellentétek, melyek vitába torkollhatnak. Ezzel alapvetően nincs is semmi probléma, hiszen a konfliktus az élet szerves része, a társadalom fontos alapja. A veszekedés hevében azonban gyakran előfordul, hogy az ember esetleg olyat mond, amelyet valójában nem is gondol komolyan, mégis megbántja ezzel a másikat. A szavaknak erejük van, éppen ezért óvatosan kell velük bánnod, továbbá ha szeretnéd megőrizni a jó viszont pároddal, nem árt néhány fontos alapszabályt betartanod!

Egy nyilvános veszekedéssel nem csak saját magadat és párodat szégyenítheted meg, de azokat az embereket is kellemetlen helyzetbe hozhatod, akik szemtanúi a vitának. Mindegy, hogy barátokról vagy éppen idegenekről van szó, senki sem szeret egymással kiabáló, civakodó házasfeleket hallgatni.

Valószínűleg úgysem tudjátok közönség előtt megoldani a problémát, sőt, az ilyen szituáció általában csak fokozza az ellentéteket, így a legjobb, ha félreteszitek a témát, és vártok vele, addig, amíg haza nem értek!

Így amellett, hogy megóvjátok magatokat egy kínos jelenettől, lehetőséget kaptok arra is, hogy lehiggadjatok, és nyugodt fejjel végiggondolhassátok a dolgokat.

 

Mindig hallgasd meg azt is, amit a másik mond, és győződj meg arról, hogy megértetted az álláspontját! A tisztelet figyelmet és elfogadást jelent.

Vagyis fontos, hogy ne utasítsd el élből az ellenvéleményt, és fogadd el azt is, ha a partnered esetleg másképp vélekedik egy kérdésről, mint te!

Ha a párod azt látja, hogy nem figyelsz rá, vagy csak a saját igazadat hajtogatod, azt támadásként, esetleg tiszteletlenségként értékeli, és cserébe ő sem vesz majd komolyan téged.

Egy ilyen vita könnyen értelmetlen veszekedéssé fajulhat, melynek során komolyan sérülhet a kapcsolatotok!

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019