A féltékenység kialakulásának 5 lehetséges oka

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

A féltékeny ember gyakran magabiztosnak mutatkozik. Úgy viselkedik, mint egy parancsnok, és bármit mondanak neki, ő csak hajtogatja  a magáét. Folyton gyanakszik, nála nincsenek véletlenek. Cikkünkben a féltékenység lehetséges okait vettük nagyító alá. 

Kisebbrendűségi érzés

A féltékeny, kisajátító ember viselkedése mögött mindig kisebbrendűségi érzés van. Különb akar lenni másoknál, és azt hiszi, hogy ezt úgy érheti el, ha valamiben többnek láttatja magát a valóságosnál.

Elégedetlen önmagával: vagy azért, mert például nem ért el sikereket, kevés a pénze és nem kapott elég szeretetet, vagy mert egész emberi mivoltában hitványabbnak tartja magát mindenkinél.


Veszélyben vagy? 5 jele annak, hogy nem tiszteled saját magadat


Mindig úgy érzi, hogy a másik nem szereti eléggé, és a szeretett személy tetszése és nemtetszése annyit ér neki, mint gladiátornak a császár hüvelykujja: ha feltartja, megmenekül, ha nem, akkor meg kell halnia. 

Úr-szolga mentalitás

Aki féltékeny, általában hangosan teszi közzé a sérelmeit. Ha úgy érzi, hogy a másik elhanyagolja, azt legtöbbször üvöltözve teszi szóvá.

Nem érdeklik a másik érzelmei, mert fontosabb neki, amit ő érez.

Úgy viselkedik, mint egy úr a szolgájával: ő a sértett, ezért a másiknak engedelmeskednie kell, legalábbis kötelező őt meghallgatnia. Birtokolni akarja a másikat – pedig soha, senki nem lehet igazán a miénk.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019