A boldog házasság 6 titka – hús-vér párok tollából

Sándor Alexandra
Írta: ,

„A házasság nem kis meló” – mondják sokan, és igazuk van. Nem mindegy azonban, hogy az ember milyen kedvvel, kitartással, illetve odaadással végzi ezt a „munkát”. A következő alaptételek megfontolása azoknak is segíthet, akik még nem érzik, hogyan lehetséges egy másik ember mellett kitartani akár az idők végezetéig.

Bizalom

„Nem ítélkezünk egymás felett. Megbízunk a másikban. Nem az a klasszikusan viharos kapcsolat a miénk. Valószínűleg senki sem fog könyvet írni vagy filmet forgatni rólunk. De nekem elég, hogy olyan kapcsolatban vagyok, amilyet mindig is álmodtam magamnak” – írta egy felhasználó a Redditen arra a kérdésre, hogy szerinte mi a boldog házasság elsőszámú titka.

Bizony, ebben minden benne van: az a bizalom a legértékesebb, ami nem „kifelé” szól, tehát nem a környezet számára demonstrálja, mennyire megbízol a férjedben. Hanem a lelked mélyén lakik az érzés, csendesen.

Minden emberi kapcsolatban megfigyelhető egyébként, hogy minél inkább hangoztatja valaki a bizalom ideáját, annál inkább hadilábon áll vele…

A rózsa és a tövis

„Jövő héten lesz a 19. házassági évfordulónk.

Igen, ennyi év után is vele maradok, mert maximálisan tisztelem azért, hogy a nehéz időkben mellettem volt, és fogta a kezemet. A jó idők jók voltak, a legrosszabbak azonban tízszer annyira rosszak. A köztünk lévő barátság és kötelék azonban mit sem gyengült a viharok alatt” – írta másvalaki a téma kapcsán.

Még véletlenül se ijedj meg a „barátság” szótól, hiszen ez pozitív minőségi átalakulást jelöl.

Ha ugyanis felszáll a rózsaszín köd, a maga teljes valójában fogod látni a férjedet, és ő is téged.

Bizony, erő és egymás iránti tisztelet kell az ezzel való szembenézéshez. Amennyiben ez megvan, az egész világ a tiétek lehet!