7+1 dolog, ami arra utal, tetszel neki

Írta: ,

A szavakon túli, non-verbális kommunikáció – pl. gesztusok, mimika, testbeszéd – sokat elárul az emberekről. Például azt is, hogy ki az, aki tetszik nekünk. Persze a férfiakat nehéz fából faragták, de akarva-akaratlanul azért ők is elárulnak magukról ezt-azt.

Ezen felbuzdulva most összegyűjtöttünk 7+1 olyan gesztust és mimikai jelet, ami arra utalhat, hogy bizony tetszel neki!

1/8 Kitágult pupilla

A kitágult pupillákat hálószobaszemnek is nevezik, ugyanis ha valakinek tetszik a másik, vonzódik iránta, akkor a pupillája többnyire ki szokott tágulni, amikor ránéz.

Ha ezt felfedezed a kiszemelteden, akkor jó esélyed van nála!

Ráadásul minél intenzívebben gondolkodik valaki, annál jobban kitágul a pupillája – valószínűleg éppen azon töri a fejét, hogy mi legyen a következő lépés.

Határozott testtartás Kép forrása: paulaschoice.com

2/8 Határozott testtartás

Ha a pasi a társaságodban rendszeresen macsósan áll be, pl. kidülleszti a mellkasát, behúzza a hasát és mondjuk, a hüvelykujját beteszi a nadrágzsebébe, akkor jó hírünk van: ezzel a testtartással öntudatlanul üzen neked, méghozzá azt, hogy bejössz neki.

A hajába túr

3/8 A hajába túr

Nemcsak a nők babrálnak a sűrűn a hajukkal, az erősebbik nem tagjai is hajlamosak a hajukba túrni, amikor éppen a nekik tetsző hölggyel társalognak.

Azért igazgatja a haját, mert tetszeni szeretne neked – hát nem egyértelmű?

4/8 Tükröződő mozdulatok

Amikor beszélgettek, figyeld meg, hogy lemásolja-e a mozdulataidat.

Például, hogyha Te az italodhoz nyúlsz, akkor ő is az övéhez?

Ha megérinted a nyakadat, akkor ő is az övé felé nyúl? Ha elhúzod a szádat, akkor ő is így tesz? Ha efféléket észreveszel nála, akkor az azt jelenti, hogy kialakult köztetek a harmónia.

Tudniillik ha valaki tetszik nekünk, akkor hajlamosak vagyunk tükrözni, utánozni, lemásolni a mozdulatait. Ez a szimpátia jele, hiszen a hasonlóság és az összhang rendkívül fontos tényező a kapcsolatteremtésben és a kapcsolat későbbi fenntartásában is.

Oldalra biccentett fej Kép forrása: notilogia.com

5/8 Oldalra biccentett fej

Akárcsak a lányok esetében, a fiúknál is pozitív jelzés az oldalra biccentett fej.

Ez ugyanis annak a jele, hogy érdeklődik az iránt, amit a másik fél mond, teljesen odafigyel rá, szeretné még jobban megismerni és közeledni hozzá.

Finom érintés Kép forrása: indiaearl.com

6/8 Finom érintés

Aki tetszik nekünk, azt meg szeretnénk érinteni, lehetőség szerint minél többször. Ez evidens, mégis sokan nem veszik észre az olyan apró jeleket, mint például:

- köszönésnél a pasi átkarolja a derekadat, miközben puszit ad neked,

- amikor felsegíti rád a kabátodat, szintén megérint,

- amikor előreenged az ajtóban, finoman hozzáér a derekadhoz,

- amikor mondasz egy viccet, akkor megérinti a karodat, stb.

A fentiek annak a jelei lehetnek, hogy szeretne közelebb kerülni hozzád.

Aranyos idegesség Kép forrása: sajorffej.com

7/8 Aranyos idegesség

Ha a pasi hajlamos zavartan beszélni a közeledben, látszik rajta, hogy ideges, vagy netalántán ügyetlenkedik, például kiborítja az innivalóját, esetleg elejt valamit vagy megbotlik, akkor ezt is veheted jelnek.

Gondolj bele, nagy rajta a nyomás, szeretne minél jobb fényben feltűnni a szemedben, de sajnos megeshet, hogy kissé feszült a társaságodban, ezért csinálhat efféle furcsaságokat.

Eltérő hangszín Kép forrása: malemodelscene.stfi.re

8/8 Eltérő hangszín

Főleg a hölgyekre jellemző, hogy a magasabb hangszínüket használják, hogyha a nekik tetsző férfival beszélgetnek éppen, de ez előfordulhat a férfiak esetében is.

Ha úgy érzed, hogy a kiszemelted veled valahogyan másképp – picit magasabb hangszínnel vagy esetleg lassabb hanglejtéssel – beszél, mint a többiekkel, akkor nyugodtan gyanakodhatsz arra, hogy bizony tetszel neki.