7 tipp, hogy végre tényleg túl legyél a pasin

Írta: ,

Mindent bevetettél, mégis úgy érzed, hogy soha az életben nem fogod tudni elfelejteni? Dehogynem! Segítünk, hogy ne keserítse meg minden pillanatodat a lezárult párkapcsolatod és az exed emléke…

Zéró kontakt

1/7 Zéró kontakt

Ha továbbra is kommunikálsz vele, folyton visszazökkensz a múltba.

A saját érdekeidet szem előtt tartva mindenképpen célszerű legalább közvetlenül a szakítás után tartanotok egy kis szünetet, amikor egyáltalán nem keresitek egymást.

Rejtsd el a posztjait a Facebookon, töröld le a kontaktját Gmailről, és távolítsd el a telefonodon a kedvencek közül!

Közös barátok esetén őket is értesítsétek a dologról – ami egyáltalán nem gáz, viszont ha továbbra is mazochista módon cseverészel az exeddel az időjárásról, abból tényleg baj lehet.

Álomutazás

2/7 Álomutazás

Látogass el egy olyan helyre, ami az otthonod ellentéte!

Ha tősgyökeres városi vagy, irány egy falusi jógatábor vagy egy wellness-hétvége az ország bármelyik csücskében.

Amennyiben faluban vagy kisvárosban töltöd a mindennapjaidat, akkor keress fel egy igazi city-t, ahol átveheted a pörgést!

Amennyiben a költségvetésed most nem teszi lehetővé az utazgatást, próbáld a lakhelyed eddig ismeretlen részeit felfedezni – akár úgy, hogy véletlenszerűen kiválasztott irányban elindulsz gyalog.

Életmódváltás

3/7 Életmódváltás

Pocsékul érzed magad, és semminek sem látod értelmét? Akkor itt a remek alkalom, hogy legbelül kezdd a dolgokat helyretenni!

Nagyszerűen lekötheted a gondolataidat és a fizikai energiáidat, ha időt szánsz egy egészségesebb étrend kitalálására és megvalósítására, továbbá végre nekilátsz a rendszeres testmozgásnak.

Ne feledd, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozás által bekerülő tápanyagok segítenek a hangulatért felelős hormonok harmóniájának helyreállításában – csakúgy, mint a sporttevékenység!

Csini ruhák

4/7 Csini ruhák

Hagyd a szakítás utáni cuccokat – tehát a melegítőt, vagy éppen az exed pólóját és alsógatyáját – a szekrény mélyén, és bújj olyan darabokba, melyekben igazán szexinek és nőiesnek érzed magad!

Csak a saját örömödre öltözz: legyen az a célod, hogy tetsszen, amit viszontlátsz a tükörben.

Ne félj attól, hogy ezzel esetleg kezdeményezésre bátorítod a pasikat. A bókok jólesnek, és nem köteleznek semmire!

Masszázs

5/7 Masszázs

Az érintés növeli az oxitocin szintjét a szervezetedben, amit az érzelmi kötődésben játszott szerepe miatt szeretet- vagy szerelemhormonnak is neveznek.

Szakítás után úgy érezheted, hogy az elkövetkező időszakban senki sem fog hozzád érni – ezt azonban lelki kockázatvállalás nélkül megteheted egy masszázs segítségével, ami hihetetlenül jót fog tenni az izmaidnak és az idegrendszerednek is.

Válogass bátran a különlegesebbnél különlegesebb változatok között, akár többet is próbálj ki!

Színjáték

6/7 Színjáték

Pszichológiailag bizonyított tény, hogy ha meg szeretnénk győzni magunkat valamiről, előbb-utóbb akár a fizikai törvényszerűségek ellenére is sikerül.

Úgyhogy igyekezz úgy tenni, mintha már rég elfelejtetted volna a pasit.

Lehet, hogy a nap huszonnégy órájából eleinte egyetlen percre fog sikerülni, de már az is valami!

A színjáték valakinek flörtölést jelent, másnak pedig annyit, hogy elmegy egyedül moziba. Rajtad áll, milyen módszert választasz.

Sok-sok teendő

7/7 Sok-sok teendő

A szakítással valószínűleg attól az embertől is megváltál, akivel a legtöbb közös programot szervezted eddig.

A színház, a koncert vagy akár egy sima bevásárlás sem ugyanolyan nélküle. Minél jobban sikerül lefoglalnod magad, annál kevesebb energiád marad a hiányán siránkozni.

Mozgósítsd a barátnőidet, vállalj el egy extra projektet a munkahelyeden, tanulj nulláról egy új nyelvet, keress egy rendszeres sporttevékenységet…

A lehetőségek tárháza végtelen! Ha csak aludni jársz haza, a legnehezebb napok és hetek szinte csak úgy tovaröppennek.

Neked eddig mi vált be a legjobban, szerinted mi a gyógyír az összetört szívre?