7 magyar nő és férfi elmeséli, mi segített neki kiheverni az exét - És azt is, mennyi időbe telt mindez

Szirák Viki
Írta: ,

Mi a szakítás legtökéletesebb ellenszere? Egyáltalán mikor jön el az a pont, hogy már nem hiányzik az exünk, és képesek vagyunk másokkal ismerkedni? Pszichológusok szerint nincs rá fix válasz, és valóban egyénfüggő, milyen tempóban teszed túl magad a szakításon. Ezért mi most megkérdeztünk magyar nőket és férfiakat, náluk mi vált be igazán!

„Eleinte nagyon megviselt a szakítás, ami szerintem nem csoda, hiszen három évet voltunk együtt az exemmel, én pedig már az esküvőnket terveztem gondolatban. A különválás után utáltam az albérletemet, mert korábban ő is ott lakott velem, és a távozása miatt minden olyan üres lett.

Ezért elkezdtem lekötni magam bármivel, csak hogy ne legyek otthon. Önkéntes munkát vállaltam, elkezdtem eljárni edzőterembe, és mindig volt egy programom a hétvégére, hogy tutira ne töltsem a négy fal között azt a két napot. Muszáj volt, hogy ne legyen időm folyton azon gondolkodni, mit kellett volna másképp csinálnom, és ne akarjam félóránként ellenőrizni az üzenőfalát, vagy figyelni a cseten, hogy online van-e.

Piszkosul nehéz volt, de pár hónap után épp azért kaptam egy új állást, mert megismertem valakit az edzőteremben, és ennek a véletlennek köszönhetem, hogy az egész életem megváltozott. Most már szuper melóm van, másik albérletbe költöztem, és bár jó fél évbe telt, hogy tényleg túltegyem magam az exemen, de sikerrel jártam!" - Melinda, 33

„Szerintem egy szakítás után nagyon jó érzés megmutatni az exnek, hogy mire mentünk nélküle. Még ha jó viszonyban is váltok el valakivel, titkon akkor is szeretnéd bebizonyítani neki, hogy amúgy te jól vagy, és a szakítás hatására még jobb helyzetbe kerültél, mint korábban. Úgyhogy én ezzel a célkitűzéssel próbáltam meg elterelni a figyelmemet a történtekről.

Már régóta elégedetlen voltam a munkámmal, de a szakításunk motivált arra, hogy őrültséget csináljak, kilépjek a komfortzónámból, és jelentkezzek egy külföldi álláshirdetésre. A leghihetetlenebb pedig az volt, hogy megkaptam a munkát! Úgyhogy két hónappal később már egy másik országba költöztem, és elkezdtem dolgozni egy nagynevű cégnél, ami segített elfelejteni a csalódást.

Egyébként vicces, de pont a költözésem előtt írt a volt barátnőm, hogy kételyei vannak a szakításunkkal kapcsolatban, de én addigra már fél lábbal máshol jártam, és utólag nagyon örülök ennek, mert különben sosem ismertem volna meg a jelenleg páromat." - Botond, 34

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?