7 jele annak, hogy bombabiztos a párkapcsolatod

Írta: ,

Vonzónak, okosnak és humorosnak látjátok egymást? Szuper! De olyan dolgok is árulkodhatnak a kapcsolatotok stabilitásáról, amelyek ennél jóval kevésbé maguktól értetődőek…

Összebújva pihentek

1/7 Összebújva pihentek

Kiskanál-nagykanál pozícióban szoktatok aludni éjjelente? Vagy legalább egymáshoz értek közben?

Jó hír, ha igen, hiszen az egymástól 2,5 centinél csekélyebb távolságra lévő pároknál nagyobb a kapcsolattal való elégedettség esélye, mint azoknál, akik az ágy két felére húzódva szunyókálnak. 

Feltehetőleg érvényét veszíti a megállapítás, ha egyikőtök beszél vagy hadonászik álmában
Köszönetet mondtok egymásnak

2/7 Köszönetet mondtok egymásnak

A „köszönöm” legalább annyira lényeges szó, mint a „szeretlek”.

A hála kifejezése azért kulcsfontosságú, mert ezzel tudjátok érzékeltetni: nem veszitek magától értetődő ténynek, hogy a másik ott van nektek, mint holmi bútordarab, hanem tisztában vagytok vele, mekkora kincs ez mindkettőtöknek. 

A hála átsegít a mindennapi nehézségeken.
Odafigyeltek magatokra

3/7 Odafigyeltek magatokra

Ha mindketten odafigyeltek a saját testi, lelki és szellemi egészségetekre, nagyobb eséllyel lesz kiegyensúlyozottabb a párkapcsolatotok, mintha mindenféle tudatosság nélkül léteztek egymás mellett.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a másik felüket keresik – pedig az az igazi és teljes szerelem, amikor két egész találkozik.
Hasonlóan beszéltek

4/7 Hasonlóan beszéltek

Nemcsak arra gondolunk, hogy szöveghűen idézitek a közös kedvenc filmeket – hanem arra, hogy ugyanolyan értelemben használjátok a szavakat, főleg a névmásokat, az elöljárókat, a toldalékokat és a számneveket.

Nyelvtudományi szakértők és pszichológusok ugyanis rávilágítottak, hogy ez minél inkább így van, annál inkább egy húron pendültök a kedveseddel.
Lelkesen csókolóztok

5/7 Lelkesen csókolóztok

A „smárolás” nem holmi tinédzser hobbi: érzelemgazdag kontaktus, ami mindkettőtöket jobb kedvre derít, ennélfogva javítja a kapcsolatotok minőségét.

Lehet, hogy a húszéves házasság utáni arcra puszi nagyon cuki, mégsem a legszerencsésebb, ha szinte csak barátként tudtok egymáshoz érni…
Dupla randira jártok

6/7 Dupla randira jártok

Ha szerettek egy másik párral közösen időt tölteni, az annak a jele, hogy köztetek nagyjából minden oké. 

A dupla randizás ugyanis olyan fajta harmóniát követel meg, aminek nem része az összehasonlítgatás és a versengés, ráadásul annyira jóban vagytok magatokkal és egymással, hogy a jókedvből jut a többieknek is.
Jól keresel

7/7 Jól keresel

Elképesztően meglepő lehet, de azoknál a házaspároknál, akik 4 és 7 év közötti gyerek(ek)et nevelnek közösen, kisebb a válás esélye, amennyiben a nő többet keres a férfinál. 
Amerikai kutatási eredményről van szó, melyet a mi közép-kelet-európai társadalmi berendezkedésünkkel nem könnyű befogadni – ám mindenképpen érdemes rajta elgondolkozni.
Rátok hány igaz a hétből? És mit adnál még a listához?