7 jel, hogy valóban szerelmes vagy – Tudományos adatok!

Zabolai Margit
Írta: ,
7 jel, hogy valóban szerelmes vagy – Tudományos adatok!

Ha valami, akkor a szerelem érzése olyasmi, amit nehéz körülhatárolni: bizsergés a gyomorban, bujkáló mosoly az arcon, egyszerre szenvedély és kényelmes biztonság. A kutatók azonban természetesen ezt a jelenséget is megpróbálták górcső alá venni: az alábbiakban olyan „tünetek” következnek, amelyekről már a tudomány is bizonyította, hogy a szerelem jelei.

Nem tudsz nem rá gondolni

Az persze nyilvánvaló, hogy aki szerelmes, az sokat gondol imádata tárgyára, 2005-ben azonban Aron, Fisher, Mashek, Strong & Brown tanulmánya azonban be is bizonyította, hogy ez így van. 

Szerintük a szerelem a függéshez hasonlóan irányítja a gondolataidat, így nem is tudsz nem gondolni a másikra. 
 
Egy 2011-es tanulmány később azt is bebizonyította, hogy ennek intenzitása az idő előrehaladtával csökken, vagyis azok, akik régebb óta vannak együtt, már nem gondolnak minden pillanatban a másikra – lássuk be, elég nehéz is lenne így élni a mindennapjaidat – de ettől még gyakran eszükbe jut a másik, és ez a fajta függőség meg is marad.
Szeretnéd, hogy szeressék

Bár tény, hogy ha igazán szeretitek egymást, a család vagy a barátok rosszallása sem választ el benneteket egymástól, de a tudomány szerint a szerelem jele az is, hogy szeretnéd, hogy a barátaid és a családod elfogadják a választottadat

A kutatók szerint ennek oka az, hogy a szerelmesek érzelmi közösséget vállalnak, vagyis amikor számodra fontos emberek elutasítják a szerelmedet, azzal úgy érzed, mintha téged is elutasítanának, ez pedig természetesen fájdalmat okoz.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján