7 jel, hogy érzelmileg intelligens emberrel randizol

Írta: ,

Szerencsés az az ember, aki nem csak értelmileg, de érzelmileg is intelligens emberrel randizik. Hogy ez mit jelent pontosan? Vajon a te párod is ilyen? Olvasd el cikkünket és eláruljuk, mely tulajdonságok jellemzőek rá!

Mélyen empatikus Kép forrása: junebugweddings.com

1/7 Mélyen empatikus

Ha érzelmi intelligenciára gondolunk, akkor egyből mindenkinek az empatikus viselkedés jut eszébe. Párod is ilyen, ha azt látod rajta, szinte szavak nélkül tudja, ha valami bánt téged.

Szinte olvas a gondolataidban, és teljesen át tudja érezni azt, amin éppen átmész.

Elég csak pár szót mondanod neki, félszavakból is megértitek egymást. Jól tudja, mi az, amivel jobb kedvre deríthetne, igyekszik mindig így tenni.

Ha vele vagy, nem érzed magad egyedül a problémáiddal, ő nem az a típus, aki csak hümmög egyet a gondjaidra és pörgeti tovább a mobilján a Facebookot.

Igyekszik jól kijönni a hozzád közelálló emberekkel Kép forrása: hellofashionblog.com

2/7 Igyekszik jól kijönni a hozzád közelálló emberekkel

Ha összejössz valakivel, igen stresszes pillanatokat okozhat, amikor bemutatod őt a barátaidnak, családodnak.

Ilyenkor akaratlanul is izgulsz, vajon jól ki fognak vele jönni, szimpatizálnak majd vele?

Nincs is annál rosszabb, amikor a szeretteid ki nem állhatják egymást… Ha azonban azt látod, párod nyitott, alig várja, hogy megismerje a barátaidat és láthatólag törekszik is arra, hogy elfogadják és megszeressék őt, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy érzelmileg intelligens embert fogtál ki.

3/7 Segít, hogy észrevedd, mi az, amit el kell engedned

Mindannyiunk élete sokkal könnyebb, ha van mellettünk valaki, aki figyelmeztet akkor, ha véletlenül nem vesszük észre, hogy mások kihasználnak, félrevezetnek vagy manipulálnak bennünket.

Az érzelmileg intelligens ember ezt nagyon hamar észreveszi, és anélkül, hogy bárkit vagy bármit kritizálna, finoman figyelmeztet bennünket és jó útra terel.

Ráébreszt arra, mi az, ami jó és mi az, ami rossz az életedben. Utóbbiakat pedig segít elengedni.

4/7 Kiváló hallgatóság

Gondolom, ismerősek számodra azok az emberek, akik szinte nem is hagyják, hogy végigmond a mondataidat, azonnal kiegészítik és befejezik azt.

Ők úgy gondolják, mindent tudnak rólunk, holott ez nem így van… Szerencsére, ha a párod érzelmileg is intelligens pont ezt nem teszi.

Ő az, aki mindig szívesen meghallgat téged, neki bátran kiöntheted a szívedet.

Nem vág a szavadba, mérlegeli az általad elmondottakat és megpróbál segíteni azáltal, hogy ő is kifejti a véleményét.

Egy-egy ilyen beszélgetés után elképesztő megkönnyebbülést érezhetsz.

Nem fél vitatkozni Kép forrása: confettidaydreams.com

5/7 Nem fél vitatkozni

Az érzelmileg intelligens ember jellemzően nem az, aki mindenben igazat ad neked és állandóan csak bólogat, sokkal inkább mer vitába szállni veled.

Remekül érvel és a vitáitok rendre úgy záródnak, hogy érzed, sokkal tisztábban látsz, mint előtte. Fontos vagy számára, ezért a te érdekedben is kifejti a véleményét.

Legyen szó bármilyen problémáról, nem szereti azokat a szőnyeg alá söpörni, ellenkezőleg: annak a híve, hogy le kell ülni és átbeszélni azt.

 

6/7 Nem impulzív

Persze némi spontaneitásnak kell benne lennie, de nem jó, ha túlságosan impulzív a párod.

Az érzelmileg intelligens emberek szívesen lepnek meg egy romantikus hétvégével, de képtelenek a hirtelen döntésre.

Szeretnek mindent átgondolni, megbízhatóak és soha nem követnek el olyan hibát, ami miatt például jogosan kirúghatják őket a munkahelyükről.

Az impulzív emberek szinte soha nem hallgatnak meg másokat és nem is igazán figyelned oda a másikra. Ha a párod nem ilyen, akkor szerencsés vagy!

7/7 Jól ismeri önmagát

Az érzelmi intelligenciához hozzátartozik, hogy az illető jól ismeri önmagát és a belső határait.

Utóbbit soha nem feszegeti, tisztában van vele, hogy mennyit bír ki, mire képes és soha nem vállalja túl magát.

Ha például tudja, hogy nem tudja átbulizni az éjszakát a haverjaival, akkor nem is vág bele, inkább otthon marad kettesben veled.

Emellett folyamatosan fejleszti önmagát, igyekszik fejlődni és ha kell, változtatni. Tapasztalatai által egyre bölcsebb lesz, kedvességét pedig mindig igyekszik megőrizni.

Sokat számít neki a véleményed, mindig tanul a visszajelzésekből.