6 tipp távkapcsolatban élőknek

Izsák Adrienn
Írta: ,
6 tipp távkapcsolatban élőknek
A párod külföldre megy dolgozni és már a gondolattól sírhatnékod támad? Abban egyetérthetünk, hogy távkapcsolatban élni nem egy leányálom, de néha muszáj vállalni, ha a munka vagy a tanulmányok ideiglenesen elszakítanak a szerelmünktől.

Ne tekints borúsan erre a kemény időszakra, hanem inkább próbáld kihozni belőle a maximumot! Olvasd el tippjeinket, amelyek a segítségedre lehetnek az átmeneti egyedüllétben!

Meddig tart?

Egy távkapcsolat kezdetekor azt a legfontosabb tisztázni, hogy mennyi időről lesz szó. Sok távszerelem azon bukik el, hogy nincs semmi konkrét időpont, amihez köthető lenne az újbóli együttlét, ezért az egyik fél megunja a véget nem érő várakozást és inkább szakít. Azt is nagyon fontos megbeszélni egymással, hogy ki mit vár a kapcsolattól, mennyire elkötelezett a párja iránt. A bizalom és az őszinteség pedig alappillére egy távkapcsolatnak, hiszen ezek meglétével nagyon sok felesleges aggodalomtól kímélheted meg magadat.

Mikor látom újra?

Nem a legkellemesebb dolog egyedül tölteni az estéket, miközben nagy földrajzi távolságok választanak el a párunktól. Ha megoldható, utazz el hozzá egy rövidebb látogatásra, töltsetek együtt egy hétvégét vagy akár egy mininyaralást édeskettesben! Ez garantáltan feltölt mindkettőtöket, új élményekkel gazdagodtok, amik segítenek átvészelni a még rátok váró külön töltött időszakot.

Kommunikáljatok!

Manapság, amikor a modern technika világát éljük, nem kell horribilis összegű telefonszámlákra költened, ha gyakran szeretnél beszélgetni távol élő pároddal. Használjatok skype-ot vagy msn-t! Az előbbi használatával még láthatjátok egymást és hallhatjátok egymás hangját is. Persze sokszor nem könnyű időt szakítani erre, főleg, ha időeltolódás is van közöttetek. Ezért ahelyett, hogy arra vársz, mikor bukkan fel szerelmed a neten, beszéld meg vele előre a csevegéseitek időpontját.

Ám ha emellett vágytok valami személyesebb kapcsolattartási formára is, küldjetek egymásnak kézzel írt leveleket. Ezekbe elrejthetsz fotókat vagy bármilyen kedves apróságot, akár befújhatod azzal a parfümöddel is, aminek az illatát annyira kedveli a párod.

Használd ki az egyedül töltött időt!

Vagyis eszedbe ne jusson begubózni és naphosszat a tévét bámulni szomorú tekintettel. Inkább élvezd, hogy kicsit egyedül vagy és így több időd marad saját magadra! Itt az idő, hogy elkezdj intenzíven sportolni, esténként menjetek futni a barátnőiddel vagy iratkozz be jógatanfolyamra, ha inkább az érdekel. Most van több időd a szellemi fejlődésre és az önmegvalósításra, ezért iratkozz be nyelvtanfolyamra, tánctanfolyamra, főzőtanfolyamra vagy csinálj bármit, ami érdekel és hasznos számodra.

Tölts minél több időt a barátaiddal és a családoddal! Hétvégente menjetek bulizni a barátnőkkel, látogasd meg a nagymamádat gyakrabban, süssetek közösen az anyukáddal! Mindegy, hogy mit csináltok, a lényeg, hogy érezzétek jól magatokat együtt és beszélgessetek sokat!

Unalom kizárva!

Sokan mondják, hogy a távszerelmeknek van egy nagyon előnyös oldala, mégpedig az, hogy a felek nem unják meg egymást és több izgalmat tartogat számukra a kapcsolat. Persze te inkább mérges vagy, ha ilyesmit merészel álítani az ismeretségi köröd, hiszen éppen országok választanak el a szerelmedtől. De nyugodtan higyj nekik, mert igazuk van! Ha egyébként is jól megvagytok a pároddal, egy ilyen nagy horderejű dolog csak még jobban megerősíti a szerelmeteket.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!