6 tipp, hogy felnőtt ember módjára lépj túl a szakításon

6 tipp, hogy felnőtt ember módjára lépj túl a szakításon

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 6 tipp, hogy felnőtt ember módjára lépj túl a szakításon

Újabb közhelygyűjtemény, hogy a párkapcsolatod lezárultával ne sírj, hanem inkább nevess? Dehogyis! Most olyan alapvető tudnivalókat osztunk meg veled, amelyek egyszerűnek tűnnek ugyan, az emberek többsége mégis megszegi őket.

Ne hirtelenkedj a Facebookon!

Legszívesebben törölnéd az ismerőseid közül, esetleg le is tiltanád, vagy privát üzenetben, esetleg nyilvánosan írnál róla valami nagyon csúnyát?

Noha a digitális térben valahogy egyszerűbbnek tűnik minden, mégis megütheted a bokádat, ha felelőtlenül cselekszel: a bakidat ugyanis nem tüntetheted el egyetlen kattintással a virtuális tanúk memóriájából.

Általános tanácsként elmondhatjuk, hogy semmi olyat ne posztolj, amit nem szeretnél egy év múlva is viszontlátni a faladon, és ne pötyögj be egyetlen olyan üzenetet sem, amiről előre sejted, hogy utólag ciki lesz visszaolvasnod.

Átmeneti megoldásnak tökéletes, ha elrejted az exed bejegyzéseit a hírfolyamból, a többit pedig majd meglátod!

„Maradjunk barátok” – mindenáron?

Szuper, ha már a szakítás utáni pillanatokban is tudatosul benned, hogy nem szeretnél rossz viszonyba kerülni azzal, aki ennyire fontos volt neked.

A „maradjunk barátok” klisé azonban rendkívül káros lehet mindkettőtökre, ha az egyikőtök még nem áll rá készen.

Teljesen érthető, hogy a párkapcsolat lezárása után némi időre van szükségetek.

Sebzett szívvel pedig végképp nem hiányzik egy olyan barát, akinek még a puszta gondolatától is fojtogat a sírás.

Ne ajánlgasd tehát meggondolatlanul ezt a dolgot, amennyiben pedig ő veti fel, neked pedig kétségeid vannak, egyszerűen mondd meg neki: értékeled a gesztust, de néhány napot vagy hetet szeretnél, mielőtt erre érdemben válaszolni tudsz.

Ne egyél-igyál egyedül!

Szakítás után kézenfekvőnek tűnhet, hogy valamilyen kalóriadús, vigasztaló finomság majd javít a kedveden, némi ital pedig eltompít annyira, hogy ne érezd, mennyire fáj a lelked.

A magányos evészet és ivászat azonban nem vezet semmi jóra: a túlzott bevitelnek minden esetben megvan a maga következménye, márpedig per pillanat sem gyomorrontásra, sem lelkiismeret-furdalásra, sem másnaposságra nincs szükséged.

Arra pedig pláne nincs, hogy alkoholos befolyásoltság alatt bármi olyat tegyél, ami után nem lesz könnyű tükörbe nézni!

Ha úgy véled, hogy az evés és az ivás megnyugvást hozna számodra, hívd át a barátaidat.

A társaság egyfajta kontrollt jelent, hiszen akik szeretnek, nem fogják hagyni, hogy árts magadnak.

Rakd el a telefonodat!

A szélsőséges lelkiállapotban vagy részegen elküldött SMS-ek problémája már a téglafonok korában is ismert volt.

Hát még az okostelefonok idején, amikor néhány ujjmozdulatra van tőled egy csomó üzenetküldő szolgáltatás, például az e-mail, a Viber, a WhatsApp meg a többi!

Amennyiben érzed, hogy komolyan fennáll nálad a meggondolatlan üzengetés kockázata, egyszerűen kapcsold ki és rakd el a telefonodat, vagy tedd egy időre az exed számát tiltólistára.

Ha társaságban vagy, esetleg bulizol és alkoholt fogyasztasz, megkérheted valamelyik megbízható barátodat, hogy tartsa magánál a telefonodat.

A felelősséget azonban semmilyen körülmények között nem háríthatod másra, tehát gyakorolj önuralmat!

Vezesd le a feszültséget!

A szakítás eddig sosem tapasztalt energiákat mozgósíthat benned.

Ezt hagyhatod negatív irányban kitörni, például éjszakákon át tartó zokogás formájában, esetleg napközbeni dühöngéssel, vagy pedig kereshetsz magadnak egy olyan levezetési módszert, ami testileg-lelkileg helyrebillent.

Igyekezz minél több időt a szabadban tölteni, vágj bele egy edzésterv megvalósításába, s fordítsd az idődet arra, hogy egészséges ételeket készítesz magadnak!

Valamilyen tudatos meditációs technika is segíthet a nehéz időszak átvészelésében, a relaxáción és a jógán kívül azonban a nevetés is rendkívül jót tesz.

Mielőbb találd meg az építő jellegű kiutat, amikor érzed a stresszt! Persze, a sírás is jótékony hatású, ha nem jelent többórás tevékenységet.

Ne randizgass azonnal!

Éppen most lett vége a kapcsolatodnak… Még össze sem szedegetted a szíved darabjait, nem tetted helyre az önértékelésedet, és máris odaállnál valaki elé, hogy „tessék, ezt tudom nyújtani, vigyed?”

A legfőbb probléma, hogy amíg árnyéka vagy önmagadnak, esélyed sincs egy teljes értékű kapcsolatra valaki mással. Előbb került jó viszonyba saját magaddal!

Bizonyára a tükörképedtől is van miért bocsánatot kérned, hiszen az ember minden kapcsolatban követ el hibákat, amelyek elengedhetetlenek ugyan a fejlődéshez, ám mégiscsak hibák, tehát nem árt tudatosítani és elfogadni őket, hogy máskor lehetőleg ne ismételd meg őket.

Nincs miért sietned. A pasik megvárnak, nem baj hát, hogy időre van szükséged!

Te elkövetted már az említett bakik valamelyikét? 

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!