6 sportos randiötlet a karácsonyi szezonra

Írta: ,

Az ünnepek alatt is szeretnétek új élményeket szerezni a barátoddal, vagy kipróbálnátok valami olyat, amit eddig még soha nem csináltatok? A hideg ne szegje a kedveteket, ilyenkor a legszebbek az utcák, ha pedig hó is esik, az extrán romantikussá varázsolja a kikapcsolódást. Ha te is szívesebben vágsz neki kicsit aktívabb programoknak, és nem csak a forralt bor – karácsonyi vásár – kürtőskalács háromszögben képzeled el az andalgást, adunk néhány tippet, hogyan kapcsolódjatok ki úgy, hogy közben még mozogtok is!

Jégkori Kép forrása: bostonfrogpond.com

1/6 Jégkori

A legkézenfekvőbb ötlet, hiszen szinte minden városban lehet találni már egy-két jégpályát, a gyakorlottabbak pedig simán villoghatnak is a tudásukkal a másik előtt.

Jégkorizni hangulatos, romantikus, és nagyon jó esélyt ad arra, hogy gyámoltalanul a partnered karjai közé eshess, ha emelnéd a hangulatot egy kicsit! De a viccet félretéve: a korizás az egyik legjobb fenékformáló a világon, úgy égeted majd a zsírt, hogy észre sem veszed, hiszen közben nagyon jól érzed magad.

A mozgás után egész nyugodtan gurítsatok le egy forrócsokit valahol – az ünnepek nem a koplalásról szólnak, igenis megengedheted magadnak!

Síelés Kép forrása: brit.co

2/6 Síelés

Nem kell messzire menni és sok pénzt költeni ahhoz, hogy együtt síelhessetek – itthon és a környező országokban is bőven van olyan hegycsúcs, ami alkalmas lehet rá!

A síelés és a snowboardozás nagyon jól megmozgatja az egész testedet, kardiónak és saját testsúlyos edzésnek is tökéletes, és a folyamatos egyensúlyozás miatt az apróbb izmaidat is edzi, amelyeket egyébként nem használsz annyit.

Kimerülten pedig milyen jó érzés betoppanni a hüttébe egy meleg teára és egy gőzgombócra!

Sétáljatok! Kép forrása: familyshare.com

3/6 Sétáljatok!

Attól, hogy hideg van, még nem kell begubóznotok! Fedezzétek fel a város egy eldugott szegletét, vagy sétáljatok fel olyan helyekre, ahonnan nagyon szép kilátás nyílik a környékre. Kóvályogjatok erdőkben, sétáltassatok kutyát, járjátok végig a legjobb kávézókat – a lényeg az, hogy mozogjatok!

A hidegtől olyan kellemesen el fogtok fáradni, hogy egy hosszabb esti séta után a világ legjobb érzése lesz bebújni a meleg ágyba – aztán már csak rajtatok múlik, mennyire vagytok álmosak!

 

Szánkózzatok! Kép forrása: tr.weddbook.com

4/6 Szánkózzatok!

Megvan még, hogy gyerekkorodban mennyire szerettél kiszabadulni a barátaiddal, és a legközelebbi lejtőről leszánkózni? Ha sikerül valahonnan havat varázsolnod idén télen, semmiképp ne hagyd ki a barátoddal sem az élményt, mert újra kihozhatja belőletek a gyereket!

Ugyanígy nem tabu a hógolyózás, hóangyal-készítés és egymás megfürdetése a hóban sem – élvezzétek legalább annyira, mintha megint tízévesek lennétek!

Irány az edzőterem! Kép forrása: dailyhiit.com

5/6 Irány az edzőterem!

Az elsőszámú érv az edzőterem mellett: meleg van. Nem kell sok időt fagyoskodással és az eljegesedett kezeitek felmelegítésével tölteni, kellemes, ideális hőfokon tudtok mozogni – méghozzá azt, amit szeretnétek.

Nem kell monoton módon a súlyokat emelgetni: próbáljatok ki egy-egy új óratípust, bokszoljatok, jógázzatok, rángasd be a pilatesre, vagy nézzétek meg, mennyire megy a kangoo.

A lényeg, hogy ne unatkozzatok, és valami újba fogjatok – ki tudja, lehet, hogy az embered lesz a leglelkesebb férfi kangoo-s a világon!

Ragadjatok fegyvert! Kép forrása: pinimg.com

6/6 Ragadjatok fegyvert!

Persze nem igazit (bár ha a lövészetre buktok, akkor hajrá!) – menjetek el a haverokkal paintballozni vagy laser tagezni!

Igaz, hogy nem romantikus kettesben töltött estére számíthattok, sokkal inkább adrenalinnal telített, harcos órákra, mégis biztos, hogy maradandó élményben lesz részetek! Mindkét esetben garantált, hogy észre sem fogod venni: tulajdonképpen keményen edzel, hiszen a fő cél az lesz, hogy elbújj és elrohanj a lövedékek és a lézerek elől.

Egy jó paintball-parti nagyon jól össze tudja hozni a társaságot – és nem elhanyagolható, hogy a srácot is megismered, hogyan reagál a hirtelen stresszhelyzetekre, sőt, esetleg a kínos vereségre is!