6 lépés, hogy feltétel nélkül tudj szeretni

Sándor Alexandra
Írta: ,
6 lépés, hogy feltétel nélkül tudj szeretni

Minden korban arról írnak és beszélnek a legtöbbet, amiből éppen a legkevesebb jut az embereknek. Néhány évtizede a csapból is a „szabadság” szó folyt, most pedig lépten-nyomon szembejön a „szeretet”. De milyen is az a valódi, feltétel nélküli szeretet? Kell hozzá egy jó adag bölcsesség és önismeret…

Emlékeztesd magad: te vagy a legfontosabb!

A wellness-szellemiségű világban sokat hallhatsz az önszeretet fontosságáról.

Tudod, folyton mondogatják neked, hogy fogadd el a testedet és az alapvető személyiségjegyeidet, illetve törekedj a fejlődésre. Ritkán hangzik el azonban, hogy mindez miért szükséges.

Hát azért, mert csakis akkor vagy képes mások feltétel nélküli szeretetére, valamint annak elfogadására, ha maradéktalanul jóban vagy saját magaddal!

Az egészséges önszeretetnek semmi köze az egoizmushoz, így nem kell félned tőle. Igyekezz úgy alakítani az emberi kapcsolataidat, hogy neked is jó legyen.

Ennek köszönhetően nem fog annyi ellenérzés felhalmozódni benned, és vonzó kisugárzásra tehetsz szert.

Ne akarj tökéletes lenni!

Az rendben van, hogy szeretnéd a lehető legtöbbet kihozni magadból. Ám az önostorozás, illetve az érzés, hogy „nem vagyok elég jó”, félelemmel tölt el.

És mivel a félelem a szeretet szöges ellentéte, nem sok jó sülhet ki belőle.

Természetes, hogy nem nyújtasz maximális teljesítményt az élet minden területén – de már az is szuper dolog, ha egyvalamiben jeleskedsz!

Előfordulhatnak olyan pillanatok, amikor a padlóra kerülve vesztesnek érzed magad, ám innen felállni a legnagyobb dicsőség.

Gondolj csak bele: amennyiben nem lennének „hibáid”, miről szólnának a legtöbbet tanító helyzetek és a vicces családi történetek?