6 különbség a férfiak és a nők kommunikációjában, amit tudnod kell a boldog párkapcsolatért

Szirák Viki
Írta: ,

Nem kell tudósnak lenni ahhoz, hogy megállapítsuk, a férfiak és a nők egészen másképp gondolkodnak. Ha veszekedtél már valaha a pároddal, láthattad, hogy bizonyos szituációkat mindketten máshogy éltek meg, és nehezebben is értitek meg egymás érveit. A pasik nem értik, miért beszélünk olyan sokat az érzéseinkről, míg mi nem tudjuk felfogni, ők miért nem akarnak megnyílni előttünk. Ezek az ellentétek pedig csak azt bizonyítják, hogy a nők és a férfiak eltérőbbek nem is lehetnének; ezért a félreértések elkerülése végett érdemes képben lenned arról, a kommunikációnkon belül milyen különbségek vannak közöttünk.

A nők jobban odafigyelnek Kép forrása: unsplash

Egy beszélgetés során a nők sokkal jobban odafigyelnek arra, mit mondanak nekik: kérdezünk, meghalljuk az apró részleteket, és emlékszünk az információkra akkor is, ha azok nem voltak annyira fontosak.

Nem véletlen egyébként, hogy hajlamosabbak vagyunk a túlgondolásra, és olyan dolgokat belelátunk egy beszélgetésbe, amelyek ott sincsenek.

A férfiak ezzel szemben arra figyelnek, amire muszáj, és a számukra kevésbé fontos részleteket hamar elfelejtik.

Sokkal szelektívebb a hallásuk társalgás közben, ezért bélyegzik meg őket általában azzal, hogy feledékeny típusok.

A férfiak a lényegre törnek Kép forrása: unsplash

Míg mi, nők hajlamosak vagyunk minden történést részletesen elmesélni (hiszen számunkra ezek az apróságok is fontosak), addig a pasik általában nem húzzák ennyire az időt.

Ők azonnal a lényegre térnek, legyen szó egy munkahelyi tárgyalásról vagy egy baráti beszélgetésről.

Ha ezekről később nekünk is mesélnek, biztos, hogy csak a legfontosabb pontokat mondják el, hiszen ők nem fektetnek nagy figyelmet a részletekre.

Igen, ezért könnyen lehet, hogy az új frizurádat sem veszik észre, csak azt látják, hogy összességében milyen csinos vagy aznap.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019