6 hónappal a szakítás után: az út, amin végre elindulsz egy különválást követően

Szirák Viki
Írta: ,

Nem lehet megmondani, pontosan mennyi idő után fogod kiheverni a szakításodat. A kapcsolattól, a tapasztalataidtól és a körülményektől függ minden; de annyit biztosan elárulhatunk, hogy ha már fél év eltelt a különválás óta, az alábbiak meg fognak történni veled!

Egykor szinte nem is gondoltad volna, de sikerült: a szakítás óta eltelt már fél év, és te úgy érzed, végre sokkal jobban vagy. Már nem a szakításod határozza meg azt, hogy ki vagy te, és mit csinálsz. Már nem is jut eszedbe minden nap a férfi, aki összetörte a szíved, és nem érzed a késztetést arra, hogy napi szinten megnézd, mi történik vele a közösségi oldalakon. Elfogadtad, hogy szingli vagy, és bár nem állsz készen egy új kapcsolatra, végre nyitott vagy arra, hogy jól érezd magad.

Az első fél év után érkezik el az a pont, hogy már nem úgy mész haza egy buliból, hogy szomorú vagy az exed miatt. Már nem az a célod, hogy megmutasd neki, mennyire jó lett az életed nélküle, hiszen többé nem számít a véleménye. Persze ez nem jelenti azt, hogy sosem jut eszedbe.

Időnként elgondolkodsz még azon, mi lett volna, ha együtt maradtok, és együtt tervezitek tovább a közös jövőt. Ne érezd rosszul magad amiatt, hogy ilyenkor sírsz, vagy mert hirtelen felindulásból megnézed az Instagramon!

6 hónappal a szakítás után: az út, amin végre elindulsz egy különválást követően

Természetes reakció, hogy még érdeklődsz iránta. Sőt, ha jobban belegondolsz, ez azt mutatja meg, hogy milyen őszinte, nagy szívű ember vagy. Hiszen ott van az a férfi, aki már nem akart veled lenni, de te még így is szeretnéd tudni, mi újság vele. Nem vagy már mérges, de elismered, hogy nem semleges számodra. És ez tesz téged különlegessé, hiszen érzelmes vagy, és szembe tudsz ezzel nézni.

Már nem vagy ugyanaz a személy

Rajtad kívül még nők ezrei érzik ezt a hatodik hónap után. Még mindig eszükbe jut az exük, még mindig szomorkodnak miatta egy kicsit – de ez a kulcsszó. Egy kicsit! Kiadják magukból az érzéseket, sírnak pár percig, majd felállnak, megrázzák magukat, és arra koncentrálnak, hogy mi következik most. Fél év után érzed azt igazán, hogy eljött a megújulás ideje.