6 árulkodó jel, ami arra utal, hogy már kiszerettetek egymásból, csak még nem mondtátok ki

Írta: ,

Sajnos bárkivel, bármikor előfordulhat, hogy kiszeret a kedveséből. Ez nem egy gyors folyamat, sokszor évek telnek el, mire valóban tudatosul bennetek, hogy messze nem olyan működőképes a kapcsolatotok, mint kellene. De milyen apró, árulkodó jelei vannak ennek a változásnak?

Apróságok zavarnak Kép forrása: junebugweddings.com

1/6 Apróságok zavarnak

Elkezd idegesíteni benne egy csomó minden, holott korábban ezekkel egyáltalán nem foglalkoztál. Zavar, ha nem kenőkéssel vesz a vajból, ha ferdén vágja a kenyeret, ha vizes lábbal lép ki a kádból, ha egy bizonyos felsőt hord, ha hangosan levegőt vesz.

Ezek talán máskor is szemet szúrtak neked, de olyasminek tartottad őket, amikkel felesleges foglalkozni. Ehhez képest most annyira idegesítenek, hogy állandóan ott cikáznak a fejedben, és szinte már várod, mikor követi el újra ezeket a „hibákat”, hogy végre jól leteremthesd.

Észre sem veszed, de vitákat, veszekedéseket generáltok az ilyen jellegű semmiségekből, mégpedig rendszeresen.

Csökken a vonzalmatok Kép forrása: roselynjolie.tumblr.com

2/6 Csökken a vonzalmatok

Ennek egyik legárulkodóbb jele az, hogy jóval kevesebbet bújtok ágyba, mint korábban. Ám ez egy bizonyos szintig normálisnak is tekinthető, a kérdés az, hogy bármelyikőtök zavarja-e a változás.

Azonban a szakítás közeledtét jelentheti az is, ha olyan dolgok kezdenek zavarni, amiket korábban vonzónak találtál – de legalábbis semmiképpen sem szúrtak szemet.

Már nem olyan kockás a hasa, egyáltalán nem tetszik a borostája, és azt az anyajegyet idáig észre sem vetted… Régen sem volt makulátlan a fogsora? Korábban is csak ennyi haja volt?

Ha ilyen, és ehhez hasonló kérdések bukkannak fel a fejedben, akkor egyértelmű, hogy már nem igazán vonzódsz hozzá.

Fontosabb lesz minden más Kép forrása: weheartit.com

3/6 Fontosabb lesz minden más

Messze nem a kapcsolatod motivál az életed során. Talán a szerelmetek elején képes voltál mindent feladni csak azért, hogy együtt lehessetek, most már sokkal inkább háttérbe szorítod a kapcsolatotokat.

Mindenekelőtt foglalkoztat a karriered, szívesebben vagy a barátaiddal, vagy hódolsz a hobbidnak ahelyett, hogy együtt legyetek. Az sem érdekel különösebben, ha akár napokig, hetekig nem csináltok semmit közösen.

Nyomasztó lehet a tény, hogy ez nem is zavar, valahogy úgy érzed, jelenleg az önállóságod sokkal inkább kell a boldogságodhoz, mint a kapcsolatod.

Ha ehhez tartozik még az is, hogy egyáltalán nem félsz a gondolattól, mely szerint egyedül kell helytállnod, egész biztos, hogy ki kell mondanotok a végszót.

 

Képes vagy hazudni neki Kép forrása: tumblr.com

4/6 Képes vagy hazudni neki

Egy kapcsolatban nem fér meg a hazugság, sokak szerint még a kegyes változata sem. Ezt mindenkinek magának kell mérlegelnie, de az biztos, hogy ha képes vagy hazudni neki, akár többször is, akkor már nem szereted.

Nem feltétlenül arról van szó, hogy félreléptél, és ezt akarod eltitkolni, ennél jóval „jelentéktelenebb” hazugságok is árulkodnak az érzelmeidről.

Pl. ha azt füllented, hogy beteg vagy, csak azért, hogy ne kelljen elmenned egy közös programra. Vagy, hogy nem vetted észre az üzenetét, és azért nem válaszoltál neki.

Esetleg nem azért olvasol egyedül a hálóban, mert nem akarsz egy légtérben lenni vele, hanem mert szimplán nem érdekel a film, amit választott…

5/6 Semleges lesz számodra

Ha napközben rá gondolsz, vagy mellette ücsörögsz a kanapén, egyszerűen nem érzel semmit. Ez már a legrosszabb szint, annál is rosszabb sajnos, mint amikor idegesít a barátod.

Mert az azt jelenti, hogy valamit még érzel iránta, amiért úgy gondolod, legalább bosszankodni megéri a kapcsolatodon.

Azonban, ha teljesen hidegen hagy a jelenléte, vagy éppen az átmeneti hiánya, az az érzelmek kihűléséről, az eltávolodásról árulkodik.

Nem arra gondolsz, hogy milyen jó hozzábújni a kanapén, miközben filmet néztek, és nem önt el lelkesedéssel, hogy este találkoztok, és közösen vacsorázhattok.

Ez már csak egy hétköznapi, ráadásul unalmas rutin számodra.

6/6 Nem tudod elképzelni vele a jövőt

Egyszerűen megijeszt – vagy akár elborzaszt – ha a közös jövőtök szóba kerül.

A barátod talán az eljegyzést, házasságot pedzegeti, esetleg a családalapítást is felveti, de ettől neked a hátadon áll a szőr.

Ugyan lehet, hogy azt gondolod, csak túl korai az egész, de jóval valószínűbb, hogy egyáltalán nem vele képzeled el a jövődet, és ezért félsz a továbblépéstől.

Azzal, ami most van, még úgy, ahogy ki vagy békülve, de komolyabb változtatást nem tudsz mellette elképzelni?

Akkor egyértelmű, hogy ez a kapcsolat csak időhúzás részedről, ami sem magaddal, sem a barátoddal szemben nem igazán fair.