5+1 ok, amiért felmelegítve nem csak a káposzta jó

Dienes Petra
Írta: ,

„Minden szakításnak oka van”. Valóban, egy ex nem véletlenül a múltunk része, azonban vannak olyan esetek, amikor az újrakezdés egy sokkal szebb jövőt tartogat, mint amilyen egy pár múltja volt. Mindegy, hogy csak pár hetet, hónapokat, vagy esetleg éveket töltöttek külön, de ha újra működhet a dolog, nem szabad a békülés útjába állni.

Rengeteg vers és írás szól a rózsaszín ködről, a párkapcsolatok azon szakaszáról, amikor még mindkét fél szerelmes és a föld fölött lebeg – ez az időszak pedig általában az első hat hónap.

De mi van a következő hattal?

Való igaz, hogy minden kapcsolat elején elborítja az elménket a vak szerelem, de épp olyan nehéz az első közös évet túlélni, mint amilyen könnyű elmerülni az első hónapok boldogságában.

Gondolj csak bele, mennyi idő míg két ember összecsiszolódik és hány áldozatot kell hoznunk a másikért, amik később talán már természetesnek tűnnek, igaz?

Arról nem is beszélve, ha egyikőtök tapasztaltabb párkapcsolati szinten, mint a másik fél, a lehetséges felmerülő gondok listája pedig végtelen...

De ha egy pár, akik egyébként tényleg őszintén szeretik egymást, „csupán” ezen gondok miatt szakítanak még az első évforduló előtt és egyébként hiányoznak egymásnak, bátran próbálják meg újra együtt, mert hosszútávon, türelemmel működhet a dolog – ezt saját tapasztalatból is mondhatom.

A külön töltött idő áldása Kép forrása: 500px.com

Minden pár más okokból kifolyólag szakít. Vannak olyanok, akiknek ez megkönnyebülés és vannak olyanok, akiknél mindkét fél számára kész szenvedés a másik nélkül élni.

Egy szünet épp ezért lehet nagyon jó hatással egy párkapcsolatra.

A külön töltött idő segít átértékelni magadban a kapcsolat lényegét, segít, hogy a párod jó tulajdonságaira emlékezz és segít abban is, hogy rájöjj, te miben hibáztál.

Ha pedig mindketten így éreztek és biztosak vagytok abban, hogy a másik a megfelelő partner a számotokra, akkor nem szabad túl büszkének lenni ahhoz, hogy újrakezdjétek, tiszta lappal, megbecsülve azt a szeretet, ami kettőtök között van.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019