5 újévi fogadalom pároknak, amit érdemes megfontolni

Írta: ,

December vége és január eleje a nagy fogadkozások időszaka, de míg egyes ígéretekről tudjuk, hogy csak üres közhelyek maradnak, másokat valóban érdemes megfontolni. Az alábbi újévi fogadalmak például minden párnak segíthetnek, hogy egész évben boldogabbak legyenek.

Értékeljétek a románcot!

1/5 Értékeljétek a románcot!

Tény, hogy ha egy pár régóta van együtt, a kezdeti lángolás talán kicsit halványulhat, azonban számos más, fontos dolog fogja összekötni őket: egy közös otthon, az együtt nevelt gyerekek, vagy csak a megosztott emlékek.

Ezek persze mind fontosak, de azért ne feledjétek el, hogy mi volt az a szenvedély, ami eredetileg összehozott benneteket.

A problémák közös megbeszélése és megoldása mellett arra is szánjatok időt idén, hogy a kapcsolatotok romantikus oldalát ápoljátok: kezdjetek újra randizni, fordítsatok időt arra, hogy kettesben legyetek.

Legyetek egymás barátai!

2/5 Legyetek egymás barátai!

Semmi gond nincs egy összebújós, otthonülős estével, de ahogyan szervezel programot a barátaiddal, ne felejts el programot szervezni a szerelmeddel is.

Ahogyan meg kell erősíteni a románc oldalát, ugyanúgy energiát kell fektetni abba is, hogy a köztetek lévő barátságot elmélyítsétek.

Osszátok meg egymással a terveiteket, vágyaitokat, a sikert és a kudarcot.

A legboldogabb kapcsolatokban két ember nemcsak szerető, hanem igazi szövetséges is. Nincs is annál szerencsésebb együttállás, mint amikor a legjobb barátodba vagy szerelmes.

Töltsetek időt olyanokkal, akik támogatják a kapcsolatotokat!

3/5 Töltsetek időt olyanokkal, akik támogatják a kapcsolatotokat!

Szó sincs arról, hogy nem kellene az egyedülálló barátaitokkal találkoznotok, hiszen egyetlen kapcsolat miatt sem szabadna elhanyagolnod őket, de jót fog tenni a kapcsolatotoknak, ha olyanokkal is töltötök időt, akik szintén kapcsolatban élnek, és hozzátok hasonlóak az igényeik.

Ha úgy érzed, egy idő után terhes lehet, hogy az egyedülálló barátaid olyan programokat szerveznek, amik nem pároknak valók, igazi felüdülést jelenthet kikapcsolódni olyanokkal, akik támogatják a kapcsolatotokat, és közösen, a pároddal együtt tölthettek időt velük.

Fogadd el a különbségeket!

4/5 Fogadd el a különbségeket!

Valószínű, hogy a legfontosabb dolgokban egyetértetek, de sokkal boldogabbá és kiegyensúlyozottabbá teszi a kapcsolatotokat, ha elfogadod, hogy nem feltétlenül kell mindig, mindenben egyet értenetek.

Fogadjátok el, hogy a másik véleménye különbözhet, ha kell, beszéljétek ezt meg, de ne feledjétek, az, hogy elfogadjátok a különbségeket, még nem jelenti azt, hogy bárkinek is olyat kellene csinálnia, amit nem akar.

Adjatok egymásnak egy kis személyes teret, ahol megőrizheti a maga véleményét, anélkül, hogy a másiknak ehhez kellene igazítania a sajátját.

Újítsátok meg a fogadalmatokat!

5/5 Újítsátok meg a fogadalmatokat!

Ha már házasok vagytok, talán már írtatok egymásnak hitvesi fogadalmat, de ezt akár minden évben is megújíthatjátok, de el is kezdhetitek most a hagyományt.

Mondjátok el a másiknak, mit tanultatok az elmúlt évben a kapcsolatotokból, mi az, amiről úgy érzitek, hogy javíthatnátok rajta, és mit fogtok ezért tenni, és mi az, amit a legjobban értékeltek a viszonyotokban.

Le is írhatjátok a gondolataitokat, de egyszerűen meg is beszélhetitek egy pohár bor vagy csésze tea mellett.

Ez az éves rutin nemcsak kedves szokás lehet, de abban is segít, hogy jobban megértsétek egymás igényeit, és tovább építsétek a kapcsolatotokat.