5 tipp, hogy szülőként is szerelmes maradj

Boros Mariann
Írta: ,

Talán nem túlzás azt állítani, hogy amikor egy pár tagjai szülővé válnak, fenekestül felfordul az életük. Semmi sem lesz már olyan, mint régen, és ez igaz a kettejük viszonyára is – amelyet ideális esetben csak még inkább megerősít a gyerek, ugyanakkor ahhoz, hogy a kapcsolat romantikus jellege is megmaradjon, bizony erőfeszítéseket kell tenni. Ezek gyakran nem is jönnek olyan természetesen; a koszos pelenkák és átvirrasztott éjszakák útvesztőiben ugyanis könnyedén csitulhat a szerelem lángja... De hogyan lehet őket újra feléleszteni?

Rendszeres randik

Amíg kicsi a baba, szinte folyamatosan igényli szülei közelségét, kiváltképp az édesanyjáét, aki ideális esetben a táplálékforrása is. Ettől függetlenül érdemes már a kezdetektől megismertetni a gyermeket a közeli hozzátartozókkal, nagymamákkal, barátnőkkel, akikre a későbbiekben nyugodt szívvel rábíznád a porontyot.

Így amikor már úgy érzitek, készen álltok arra, hogy néhány órát nélkületek legyen a bébi, rendszeresítsetek valamilyen szigorúan kettesben eltöltendő programot, legyen az akár étterem vagy mozi – a lényeg, hogy legalább néhány órára csak egymásra figyeljetek. Minél nagyobb lesz a csemete, annál könnyebb lesz összehozni az ilyen alkalmakat, és ha lehetőségetek van rá, havi egy randevúnál ne adjátok alább.

Beszélgetés Kép forrása: oncewed.com

Alapvetőnek tűnik, hogy egy kapcsolatban mennyire fontos az őszinte és rendszeres kommunikáció, mégis sok párnál ennek a hiánya vezethet konfliktusokhoz, elhidegüléshez. Bármilyen sűrű is a napotok, érdemes legalább néhány percet mindennap arra szánnotok, hogy érdemben beszélgessetek, odafigyeljetek egymásra, meghallgassátok, átérezzétek a másik problémáit.

A szülővé válás rengeteg pozitívuma mellett sokszor korábban nem ismert aggodalmakat, gátakat okozhat, melyek már azzal is oldódhatnak, ha a párok őszintén megbeszélik ezeket, együtt keresnek megoldást a problémákra.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019