5 tipp életed legboldogabb párkapcsolatáért

Írta: ,

Nem szégyen bevallani, hogy az élet a szerelem és a párkapcsolat körül forog. Ha ezen a területen minden stimmel, a mindennapi taposómalmot is könnyebben veszed. Amikor viszont szívfájdalom gyötör, mintha még a madarak sem csiripelnének… Most megosztunk veled néhány tippet, hogy inkább az előbbi eset legyen érvényben!

Egy pillanatra vedd le a rózsaszín szemüveget!

1/5 Egy pillanatra vedd le a rózsaszín szemüveget!

Figyelem, kénytelenek vagyunk elkeserítő kijelentéssel kezdeni: nem minden szerelmi viszony ér annyit, hogy érdemes legyen időt és energiát rááldozni – magyarán fenntartani.

A boldogsághoz vezető út első lépése, hogy felismerd, a jelenlegi kapcsolatod ebbe a kategóriába tartozik-e.


Segítünk benne! Az igaz szerelem 10 legfőbb ismérve I.


Amennyiben a partnered bármilyen szinten bántalmaz, kizsákmányol, túlzottan féltékenykedik, tiszteletlenül bánik feled, esetleg bármilyen irányban függőségi viszony van köztetek, valami nagyon nem stimmel.

Ezek a jelek arra utalnak, hogy életed legboldogabb párkapcsolatának megtalálásához előbb a mostanit kell befejezned. Ne érd be ilyen kevéssel, tedd magasabbra a lécet!

Teremtsd meg a saját boldogságodat!

2/5 Teremtsd meg a saját boldogságodat!

Rengetegen élnek abban a tévhitben, hogy amint rájuk talál a nagybetűs szerelem, minden jóra fordul az életükben.

Pedig valójában fordítva működik a dolog: kiegyensúlyozott párkapcsolata csak annak lehet, aki egyedül is érzi, tudja, s boldogan tölti be a helyét a világegyetemben.

Keresd meg azokat a dolgokat, amelyek napi szinten örömöt jelentenek a számodra!

Szeresd a munkádat, legyen tartalmas szabadidős tevékenységed, írj hálanaplót, tölts sok időt a családoddal és a barátaiddal – röviden szólva mindent tegyél meg azért, hogy a lehető legjobban érezd magad!

Ettől olyan kisugárzásod lesz, hogy egyszerűen bevonzod a harmonikus szerelmet.

Csináljatok izgalmas dolgokat a pároddal!

3/5 Csináljatok izgalmas dolgokat a pároddal!

A menetrendszerűségre való igény az emberi természet sajátja – ettől érezzük magunkat biztonságban.

Ám ebben is ellentmondunk saját magunknak, mint oly sok minden másban: változatosságra szintén szükségünk van ahhoz, hogy jól érezzük magunkat.

Éppen ezért nem szabad hagynod, hogy a párkapcsolatod akár már a randizás szakaszában rutinná váljon.

Szuper, ha már van kedvenc helyetek, kedvenc ételetek, kedvenc számotok és kedvenc témátok, ám mégsem ezek hozzák majd el a mindennapokban a nagybetűs boldogságot.

Rajta, csináljatok valami izgalmasat, valami szokatlant! Már az is ebbe a kategóriába tartozik, ha egy addig ismeretlen ország konyhájából rendeltek kaját holtfáradtan.

Ismerd fel a párod szeretetnyelvét!

4/5 Ismerd fel a párod szeretetnyelvét!

Gary Chapman amerikai író öt különböző szeretetnyelvet különböztet meg, amelyek mindenkinél változó arányban jelentik a boldogság kulcsát.

Ezek az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás, a szívességek és a testi érintés.

Nincs más dolgod, mint kisilabizálni, hogy a kedvesednek melyik jelenti a legnagyobb örömet, melyikre van a leginkább szüksége.

Így elkerülheted az olyan kínos helyzeteket, amelyek abból adódnak, hogy te kiteszed a lelked egy meglepetésért, de ő sajnos egyáltalán nem tudja értékelni – mert nem az ő stílusa, nem passzol hozzá és kész.

Ráadásul a saját vágyaidat sem árt felismerni, ha már úgyis a szeretetnyelvek témájába mélyedtél…

Legyél tudatos!

5/5 Legyél tudatos!

A tudatosság a szó spirituális értelmében annyit tesz, hogy itt és most jelen tudsz lenni az adott pillanatban, az adott élethelyzetben.

Oké, hogy a múltnak és a jövőnek is kulcsszerepe van az ember életében, ám olykor pont az jelent megoldást a legnagyobb problémákra, s az hozza el a legönfeledtebb boldogságot, ha sem előre, sem pedig hátra nem tekintesz.

Egyszerűen csak vagy, elveszve a párod karjaiban… Így fordulhat elő, hogy egy parázs vita végére egyetlen ölelés seperc alatt pontot rak.

A tudatosságot egyébként az élet más területein, például a munkádban vagy sportoláskor is alkalmazhatod, elképesztő mértékben növeli ugyanis az elégedettséget és a hatékonyságot.

Mit gondolsz, akár életed legboldogabbja is lehet a mostani párkapcsolatod?