5 tipikus vita, ami akkor merül fel, ha összeköltözöl a pasiddal (X)

Serestyén Sára
Írta: ,

Már egy ideje együtt jártok a barátoddal és végre eljutottatok arra a pontra, hogy összeköltöztök. Ez már a házasság előfutára – szokták mondani. De összeköltözni egy másik emberrel nem egyszerű! Sajnos sok pár egyáltalán nincs felkészülve arra, hogy az együttélésből adódó konfliktusokat hogyan is kezelje. Mi most összegyűjtöttük nektek a legalapvetőbb vitaforrásokat és megoldásaikat.

Erről a kérdésről eléggé megoszlanak a vélemények, hiszen van, aki imád adni és elkényeztetni a partnerét, de van olyan is, aki jobb szereti megosztani az anyagiakat. Mikor még csak találkozgattok természetes, hogy a pasid szinte mindenre meghív vagy megegyeztek, ki mikor fizet – de persze jobb esetben nem csináltok ebből akkora ügyet. Ha összeköltöztök, akkor viszont már a számlákat, a lakbért és az egyéb kiadásokat is közösen kell fedeznetek.

Tipp: A legegyszerűbb az lenne, ha mindent felesben fizetnétek, de ha máshogy kerestek, akkor a fizetésetekkel arányosan is eloszthatjátok a kiadásokat. Például az egyik fél intézi a nagybevásárlást, míg a másik veszi a tisztító- és tisztálkodó szereket. Kisebb kiadásokra pedig csináljatok egy aprós perselyt, amiből a kisebb vásárlásokat fedezhetitek, és amit közösen töltötök fel.

Mit is együnk? Kép forrása: oncewed.com

Emlékszel, milyen volt, amikor kapcsolatotok hajnalán romantikus éttermekbe jártatok? Most viszont besűrűsödtek a napok, fáradtan és éhesen értek haza a közös otthonotokba – és persze a frigó teljesen üres.

Indul a vita, hogy kinek kellett volna bevásárolnia... de ez nem visz közelebb a vacsorához! Így marad a rendelés, ami csak újabb problémákat szülhet, ha nem tudtok dűlőre jutni, mit és honnan rendeljetek, mert mindkettőtök mást kíván.

Tipp: Elejét vehetitek a vitának, ha a NetPincérről rendeltek, hiszen itt rengeteg étterem kínálatából válogathatok. A részletes keresőnek köszönhetően ráadásul további opciókat állíthattok be, ami még jobban megkönnyíti a választást. Aztán pár kattintás, és a kívánt étel már kopogtat is az ajtótokon!

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019