5 téma, amit illetlenség csetelve megbeszélni - mégis sokan megteszik

Írta: ,

Manapság nem ritka, hogy az emberek online ismerkednek, főleg nem azóta, hogy a közösségi oldalakon már szinte mindenki fenn van. De milyen témákat érdemes mellőznöd akkor, ha így találtatok egymásra, és szépen alakulnak köztetek a dolgok?

 „Úgy tűnik, nagyon fontos neked a testépítés” Kép forrása: bernardbodo/Depositphotos

1/5 „Úgy tűnik, nagyon fontos neked a testépítés”

Vagy bármi más…

Két nagy probléma adódhat az ilyesfajta kijelentésekkel: egyrészt valóban kijelentések, tehát legfeljebb igennel, vagy nemmel lehet rájuk válaszolni, így megakasztják a gördülékeny kommunikációt, gátolják a beszélgetést. Másrészt kicsit negatívvá is tehetik a társalgást, különösen, ha nem küldesz melléjük hangulatjelet. Egy-egy ilyen kijelentő mondat sértésnek, kötekedésnek hathat, és ellenséges fellépéssel számolhatsz még akkor is, ha semmi bántó szándékod nem volt.

Szóval, ha valamit megjegyzel, akkor kommunikáld egyértelműen, hogy ez neked tetszik, szimpatikus, jó ötletnek tartod, de ha van rá mód, inkább kérdezz! Ezzel extra pluszpontot is szerzel, hiszen mesélhet magáról, fontosnak érezheti a jelenlétét az életedben.

„Akkor elmegyünk végre randira?” Kép forrása: guruxox/Depositphotos

2/5 „Akkor elmegyünk végre randira?”

Természetesen nem aranyszabály, hogy csak és kizárólag a férfiak kezdeményezhetnek, de nem feltétlenül jó ötlet bedobni a randit, különösen nem akkor, ha még csak néhány napja dumáltok. Sajnos előfordulhat, hogy ez az egyszerű kijelentés rossz irányba tereli a bimbózó kapcsolatotokat, mert a férfi úgy érezheti, kivetted a kezéből az irányítást, ami tudat alatt is nagyon rosszul esik neki.

Ráadásul így annak a bizonyos vadászösztönnek is garantáltan búcsút inthetsz, ami szintén nem túl jó pluszpont.

Ha egy férfi randizni akar veled, akkor el fog hívni, ebben biztos lehetsz. Ha nem teszi meg, akkor jó eséllyel arról van szó, hogy nem tetszel neki, vagy nem kommunikálod egyértelműen, hogy hasonlóan érzel. Ha utóbbi kizárható, akkor jobban teszed, ha inkább visszavonulót fújsz.

3/5 „Mi a helyzet az exeddel?”

Tudjuk, hogy a világ nem tökéletes, de ha egy olyan oldalon vagy fenn, ami egyértelműen párkapcsolat keresésre, nem pedig kalandozásra épít, akkor nem feltétlenül kellene az ex-témát az elsők között bedobnod. Alaphangon feltételezni kellene a másikról, hogy nem azért van társkeresőn, vagy nem azért ismerkedik, mert az exébe szerelmes, vagy jelenleg is van valakije.

Tény, hogy akadnak ilyen pasik, de ők kérdésre sem feltétlenül fognak igazat mondani, akkor meg minek feszegetni az egészet? Természetesen nem arról van szó, hogy ez tökéletesen tabutéma, és ha adja magát a beszélgetés, akkor sem kérdezhetsz rá, de semmiképpen se dobd be ezt a kérdést túl korán, és jobban teszed azt is, ha inkább élőben érdeklődsz. Ennek megvan az az előnye is, hogy figyelheted a metakommunikációs jeleket, és nem csak egy smiley után kell levonnod a következtetéseket.

4/5 „Küldök néhány szexi fotót”

Nagyon rossz taktika, amivel ráadásul vissza is élhetnek mások, ezért semmiképpen sem ajánljuk.

Honnan tudhatod, hol a határ?

Ha élőben még nem mernéd neki megmutatni magadat fehérneműben, vagy úgy éreznéd, kínos lenne ekkora dekoltázzsal randira menni, akkor ilyen jellegű képet se csinálj magadról. Nyilván tetszeni fogsz neki, és az is valószínű, hogy büszkén fogja mutogatni a haverjainak, de akkor is tökéletesen látszik, mennyire csinos és vonzó vagy, ha visszafogottan stílusos a megjelenésed.

Sőt, sokkal komolyabban fog venni téged, mintha minden nap elárasztanád bikinis, vagy félmeztelen fotókkal. Arról nem is beszélve, hogy a képeken sokkal könnyebb hibátlannak tűnni, mint élőben, ami szintén feszültséget kelthet a későbbiek során benned, és benne is.

5/5 „És hány nőnek írogatsz még?”

Hát igen, könnyen megeshet, hogy nem te vagy az egyetlen kiszemelt, de valószínűleg szingliként te sem mondhatod el magadról, hogy nem váltasz vonzó férfiakkal üzeneteket, vagy mindenkit azonnal lerázol. Nyilván neked is rosszul esne, ha ezt a fejedhez vágnák, ezért – ha szimpatikus az, akivel beszélgetsz – inkább ne hozd fel ezt a kérdést.

Ha már komolyra fordulnak a dolgok, és randevúzni kezdtek, vagy járni, az természetesen egészen más, akkor azért nem árt tisztázni, hol vannak a határok. De amíg bizonytalanságban tartjátok egymást, és egyáltalán nem biztos, hogy bármilyen szinten továbblépés lesz köztetek, addig ne várd el, hogy te legyél az egyetlen.

Ha sablonmondatokat ír neked, amit valószínűleg rajtad kívül húszan megkapnak még, akkor nyugodtan háríts (bár vitatkozni ekkor sem érdemes), de egyébként inkább kerüld ezt a témát, mert sértő megjegyzésnek is tűnhet.