5 szerelem-típus - Te melyikben élsz éppen most?

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:
5 szerelem-típus - Te melyikben élsz éppen most?

Kép forrása: unsplash.com

Egy ideig jönnek-mennek az ember életében a szerelmek, legalábbis iszonyúan ritka, hogy valaki elsőre megtalálja maga mellé a nagy Őt. Ha te sem vagy az a kifejezetten szerencsés alkat a párkapcsolatokat illetően, akkor az alábbi szerelem-típusokat jó eséllyel megtapasztaltad eddigi életed során. Esetleg pont most élsz valamelyikben?

Ez a szerelem (már, ha nevezhetjük egyáltalán annak) akkor kopogtat az ajtódon, amikor már jó ideje szingli vagy, és úgy érzed, nagyon itt lenne az ideje, hogy legyen melletted valaki. Ezért aztán olyasvalakinek is esélyt adsz, akibe semennyire sem vagy szerelmes, de azzal győzködöd magadat, hogy mivel ő odáig van érted, valamit biztos belőled is kivált majd az igyekezete. Erre sajnos vajmi kevés esély van.

Jóval valószínűbb, hogy hamar rájössz, mennyire rossz döntést hoztál, de mivel ő jól láthatóan téged akar, csak húzod az időt. Egyáltalán nem dob fel a jelenléte, nem várod a találkozókat, nem érzel vonzalmat.

Legfeljebb barátnak tudod elképzelni, semmi másnak, így aztán idővel a szakítás is elkerülhetetlen lesz.

Erre a szerelemre is akkor számíthatsz, ha olyasvalakivel jössz össze, akibe nem vagy igazán szerelmes.

Valami összeköt benneteket, pl.

akár a jó szex, vagy olyan élethelyzet, amit mindketten átéltetek, és így egymásra találtatok. Tulajdonképpen működhetne is a dolog, ám csak azért vagy ezzel a férfival, mert nem lehetsz azzal, akit igazán szeretsz.

Akár önhibádon kívül, akár azért, mert te vétettél egy hatalmasat, a korábbi kapcsolatod a nélkül lett lezárva, hogy az érzelmeid megszűntek volna létezni. A hiánypótló szerelem tehát tényleg az, amit a neve mutat: megpróbálod valaki mással pótolni azt, amit az igaz szerelemedtől már nem kaphatsz meg. Amint erre rádöbbensz, vagy esélyed nyílik visszatáncolni az eredeti kapcsolatodba, már lépni is fogsz.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv