5 romantikus cselekedet a történelemből

Írta: ,

Nem véletlenül imádjuk annyira a romantikus filmeket; szívünk mélyén ugyanis mindannyian vágyunk arra, hogy legalább egy kis időre részesei legyünk egy mesébe illő jelenetnek. A történelem során szerencsére rengeteg embernek megadatott ez az élmény, mi pedig összegyűjtöttünk néhányat a legromantikusabb gesztusok közül.

Rózsák, 20 éven át Kép forrása: instyle.com

1/5 Rózsák, 20 éven át

Igaz, hogy a híres baseball játékos, Joe DiMaggio és a gyönyörű Marilyn Monroe mindössze 274 napig voltak házasok, a férfi élete utolsó napjáig rajongott a színésznőért.

És ezt nem csak azzal mutatta ki felé, hogy segített kijutni Marilynnek a pszichiátriai intézetből, ahova Arthur Millerrel történt válása után került be.

Emellett tőle származik a világ egyik legromantikusabb gesztusa is: Marilyn halála után a férfi heti háromszor küldött vörös rózsákat a sírjához – méghozzá az elkövetkező 20 éven keresztül.

2/5 Találkozó, bármi áron

A második világháború idején a hadifogoly Horace Greasley megszökött a táborból, csak azért, hogy szerelmével találkozhasson – méghozzá több, mint 200 alkalommal.

A brit katona és Rosa Rauchbach nem sokkal azután ismerkedett meg egymással, hogy a férfit fogságba ejtették, szerelmüket azonban jelentősen megnehezítette, hogy Horace-t hamarosan egy 40 mérfölddel távolabbi helyre szállították.

Mivel Németországból nem tudott volna elmenekülni, és mindennél jobban szerette volna látni Rosa-t, előállt egy szökési tervvel. Hetente kábé négyszer lógott ki, kereste meg szerelmét az épp aktuális munkahelyén, majd osont vissza a táborba anélkül, hogy bárki észrevette volna a dolgot – egészen a férfi felszabadításáig.

Korona helyett szerelem Kép forrása: fashionista.com

3/5 Korona helyett szerelem

A brit királyi család szerelmi életét már évtizedekkel korábban is nagy érdeklődés övezte, de a legromantikusabb történet mindenképpen VIII. Eduárd királyhoz kötődik.

A férfi 1936-ban került a trónra, rövid uralkodásának pedig egy szerelmi kapcsolat vetett véget – Eduárdot ugyanis romantikus szálak fűzték egy amerikai származású, házas nőhöz. Ahogy a pletykák egyre inkább elhatalmasodtak róluk, Eduárdnak döntést kellett hoznia: a koronát és annak tiszta hírnevét, vagy a szerelmet választja.

Rövid gondolkodás után végül lemondott a trónról, feleségül vette párját, és életük hátralévő részét Franciaországban töltötték.

Születésnapi köszöntő saját zenekarral Kép forrása: smithsonianmag.com

4/5 Születésnapi köszöntő saját zenekarral

Igaz, hogy a komolyzene egyik legtekintélyesebb személye, Richard Wagner nem reménytelenül romantikus oldaláról vált híressé, mégis sikerült feleségét meglepnie egy igazán felejthetetlen ajándékkal.

A “Tribschen Idyll” című darabját ugyanis Cosima 33.

születésnapjára komponálta, és nem akármilyen módon játszotta el neki legelőször.

Karácsony reggelére a lakásukba rendelt egy 15 fős zenekart, akik a lépcsőn állva elkezdték játszani a dalt – ezzel teljesen meghatva Wagner feleségét.

Rózsákkal a szerelemért Kép forrása: dailymail.co.uk

5/5 Rózsákkal a szerelemért

A francia színésznő, Brigitte Bardot kétség kívül a 60-as évek egyik legnagyobb szexszimbólumának számított. Ezek után persze biztosan téged sem lep meg, hogy rengeteg férfi próbálta elcsábítani a szőke szépséget!

A német származású Gunther Sachs viszont nem elégedett meg a hétköznapi módszerekkel; ehelyett odarendelt egy helikoptert a Bardot villa fölé, és több száz rózsát szórt ki belőle a házra és annak környékére.

A terve pedig bevált, mert nem sokkal később együtt vonultak oltár elé.