5 romantikus cselekedet a történelemből

Kerekes Vivien
Írta: ,

Nem véletlenül imádjuk annyira a romantikus filmeket; szívünk mélyén ugyanis mindannyian vágyunk arra, hogy legalább egy kis időre részesei legyünk egy mesébe illő jelenetnek. A történelem során szerencsére rengeteg embernek megadatott ez az élmény, mi pedig összegyűjtöttünk néhányat a legromantikusabb gesztusok közül.

Rózsák, 20 éven át Kép forrása: instyle.com

Igaz, hogy a híres baseball játékos, Joe DiMaggio és a gyönyörű Marilyn Monroe mindössze 274 napig voltak házasok, a férfi élete utolsó napjáig rajongott a színésznőért.

És ezt nem csak azzal mutatta ki felé, hogy segített kijutni Marilynnek a pszichiátriai intézetből, ahova Arthur Millerrel történt válása után került be.

Emellett tőle származik a világ egyik legromantikusabb gesztusa is: Marilyn halála után a férfi heti háromszor küldött vörös rózsákat a sírjához – méghozzá az elkövetkező 20 éven keresztül.

A második világháború idején a hadifogoly Horace Greasley megszökött a táborból, csak azért, hogy szerelmével találkozhasson – méghozzá több, mint 200 alkalommal.

A brit katona és Rosa Rauchbach nem sokkal azután ismerkedett meg egymással, hogy a férfit fogságba ejtették, szerelmüket azonban jelentősen megnehezítette, hogy Horace-t hamarosan egy 40 mérfölddel távolabbi helyre szállították.

Mivel Németországból nem tudott volna elmenekülni, és mindennél jobban szerette volna látni Rosa-t, előállt egy szökési tervvel. Hetente kábé négyszer lógott ki, kereste meg szerelmét az épp aktuális munkahelyén, majd osont vissza a táborba anélkül, hogy bárki észrevette volna a dolgot – egészen a férfi felszabadításáig.