5 legendás szerelmi történet, amitől megdobban a szíved

Jankovics Anna
Írta: ,
Egy filmben hallottam egyszer: ,,…olyan szerelemre vágyom, amitől megáll az idő”.
Mindenki vágyik az igazira. Vajon van olyan? Van, ha nem a tökéletesre, hanem a neked tökéletesre vágysz. Van, ha hagyod, hogy legyen. Mitől lesz legendás egy szerelem? A mélységétől, az együtt megélt időtől? Van erre recept? Nem hinném…
Ruttkai és Latinovits Kép forrása: mek.oszk.hu

Ruttkai Éva négy évvel volt idősebb Latinovits Zoltánnál. 1960-ban egy szerelmes színdarab próbáin szerettek egymásba, első látásra. Ez egészen Latinovits haláláig, 1976-ig, 16 éven keresztül tartott.

Kapcsolatuk nem volt viharoktól mentes, ám mégis ugyanakkora, ha nem nagyobb tűzzel égett, mint eleinte. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Latinovits levele, amit Ruttkaihoz írt 1975-ben:
 
,,Légy nyugodt, vagyok és leszek Neked. Elvégeztetett… Minden értünk fog történni, mert akarom. Mert Isten is így akarja.” Ruttkai pedig ezt vallotta: ,,… Amit én csináltam, senki nem tudta úgy szeretni, mint ő.”
Elisabeth Taylor és Richard Burton Kép forrása: Wikipedia

A világ legbotrányosabb szerelme volt. A Ritz-Carlton Hotelben házasodtak, másnap Burton már színdarabban játszott, melynek végén bemutatta feleségét a világnak.

Tizenegy filmben szerepeltek együtt, köztük 1963-ban a Cleopatra című filmben.

A Nem félünk a farkastól című filmben egy részeg házaspár drámáját mutatták be – ahol gyakorlatilag saját magukat alakították. Burton drága ajándékokkal halmozta el Taylort, ilyen volt a Taylor-Burton gyémánt, mely a Cartier bemutatótermében van kiállítva. 
 
Szenvedélybetegek voltak, de legnagyobb szenvedélyük közös szerelmük volt. Kétszer házasodtak össze. Taylor Burton utolsó szerelmes levelét haláláig őrizte éjjeliszekrényének fiókjában.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019