5 kérdés, amit tegyél fel a szerelmednek – Sok év után is meglephetnek a válaszai

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Úgy érzed, jobban ismered a szerelmedet, mint a saját tenyeredet? Állandóan beválnak a vele kapcsolatos megérzéseid, és folyton ugyanakkor tárcsázzátok egymást? Nagyon jó, ha ennyire egy hullámhosszon vagytok, de hidd el, tud ő még újat mutatni! Tedd fel neki az alábbi kérdéseket, és meglátod!

Mi volt az, amivel a legjobban megbántottalak? Kép forrása: unsplash

Ez megint csak nem egy könnyű téma, de jó, ha nem veszed félvállról és bedobod a megfelelő pillanatban.

Ennek több előnye is van: ha olyan sérelmet hoz fel, amit már rég kiveséztetek, de jól láthatóan még most is fájdalommal önti el a lelkét, akkor bizony van miről beszélnetek vele kapcsolatosan. Elmondhatod újra, hogy sajnálnod, és bár ennél többet nem igazán tehetsz, sokszor ez is bőven elég.

Ha pedig olyasmivel hozakodik elő, amire egyáltalán nem gondoltál, akkor az szintén felvet néhány kérdést, és egész biztos, hogy lesz miről beszélnetek vele kapcsolatosan.

Persze készülj, ha ilyet kérdezel, akkor minden bizonnyal ő is kíváncsi lesz a te verziódra. Amellett, hogy meg kell nyugtatnod, semmi különös oka nincs, hogy ilyesmiket kérdezel, a saját válaszaidat sem szabad takargatnod. Kiváló alkalom, hogy te is elmondd, ami bánt, vagy zavar!

Szerinted miben változtam meg igazán, amióta együtt vagyunk? Kép forrása: unsplash

Ez a kérdés hasonló az előzőhöz, ám abban más, hogy itt konkrétan rá tudsz kérdezni arra, hogy van-e bármi problémája veled. Ez azért lényeges, mert az előző kérdésnél nem biztos, hogy kifejti, a saját személyiségedet illetően mi az, ami zavarja.

Itt viszont már nincs kitérő, kénytelen lesz felsorolni azokat a tulajdonságokat, vonásokat, amik megváltoztak az elmúlt évek során.

Természetesen messze nem biztos, hogy rossz dolgokat sorol fel sőt, nyilván az a szerencsés, ha pozitív emlékeket feszeget. Érdekes lehet megtudni, szerinte mi az, amiben változtál, hiszen megeshet, hogy ezek neked fel sem tűntek.

Ugyanígy fordítva: néha egészen más azzal szembesülni, ő hogyan látja magát, a szerepét a kapcsolatotokban, mint te.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató