5 kérdés magadnak, ha szakítás után belevágnál egy új kapcsolatba

Sándor Alexandra
Írta: ,
5 kérdés magadnak, ha szakítás után belevágnál egy új kapcsolatba

Szeretni és szeretve lenni alapvető emberi igény. Elméletben tehát semmi gond nincs azzal, ha valaki másnak a karjaiban keresed a boldogságot, miután vége lett az előző románcodnak. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy még nagyobb érzelmi katyvaszba kerülhetsz, ha a következő kérdéseket nem teszed fel magadnak.

„Tényleg túlvagyok az exemen?”

„Túllenni” természetesen nem egyenlő a felejtéssel. Hiszen miért kellene elfelejtened azt, aki egy ideig az életed fontos részét jelentette? Akkor vagy túl az előző párodon, ha rá gondolva már semmilyen negatív érzés nem kerít a hatalmába: se düh, se szégyen, se a becsapottság árnyéka.

Amíg ugyanis ezek a felszínen vannak nálad, egyszerűen esélyed sincs egy boldog, új kapcsolatra – még akkor sem, ha a partnerjelölt minden szempontból ideálisnak tűnik, hiszen a „hiba” a te készülékedben van.

Adj még egy kis időt magadnak, vagy pedig ne szégyellj külső segítséget kérni, ha egyedül végképp nem megy az elengedés folyamata!

„Menekülök az érzéseim elől?”

A magánytól és a szomorúságtól való félelem, illetve egy internetes randiportálra való gyors regisztráció kettőse nem ígér semmi jót.

Hiába írod tele a naptárad ebédszünetes randikkal, filmekkel és romantikus vacsikkal – egyik sem fog örömet szerezni számodra, ha igazából semmi kedved az egészhez, csak mindenáron el akarod kerülni az egyedüllétet.

A férfitársaságba való menekülés sem magaddal, sem pedig a másikkal szemben nem fair. Mielőtt bárkit is bevonsz az életedbe, mindketten megérdemlitek, hogy előbb tisztába tedd a saját lelkedet.