5 kérdés, amit fel kell tenned magadnak, ha ki akarsz békülni az exeddel

Írta: ,

Azt mondják, felmelegítve csak a töltött káposzta jó, de időnként előfordul, hogy két ember a szakítás után is képes egymásra találni. Lehet, hogy ez a szünet elég számukra ahhoz, hogy ráébredjenek, mennyi hibát követtek el eddig, és hogy nem tudnak a másik nélkül élni. Akárhogy is, nagyon fontos átgondolni, mennyire jó ötlet kibékülni egy expasival, mivel az esetek döntő többségében az első szakítást rövidesen egy második követ. Ha ebben a helyzetben vagy, feltétlenül tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket, mert ezek segítenek meghozni a döntést!

„Miért akarok kibékülni vele?" Kép forrása: unsplash

1/5 „Miért akarok kibékülni vele?"

Biztosan te is ismersz olyan párokat, akik hol kibékülnek egymással és őrülten szerelmesek, hol pedig szakítanak és gyűlölködnek, de egyszerűen nem tudnak különválni egymástól.

Az esetek többségében ők azért adnak még egy esélyt az exüknek, mert hiányérzetük támad, és azt gondolják, ezt az űrt csak a régi, biztonságos életük tudja betapasztani.

Viszont szakértők szerint fontos lenne egy ilyen helyzetben megállapítani, hogy nem keverik-e össze ezeket az érzéseket a magánnyal vagy az egyedüléttől való félelemmel. Ha te is ki akarsz békülni az exeddel, kérdezd meg magadtól, hogy miért. Sose adj még egy esélyt a volt pasidnak csupán azért, mert attól félsz, nem találsz másik férfit a közeljövőben!

„Mit gondolnak a rokonaim és a barátaim?" Kép forrása: unsplash

2/5 „Mit gondolnak a rokonaim és a barátaim?"

Senki sem ad jobb tanácsot a családtagjaidnál és a barátaidnál, hiszen ők hátsószándék nélkül, mindig a legjobbat akarják neked. A kezdetektől figyelték a kapcsolatodat, látták, milyen viszony alakul ki kettőtök között, és azt is, hogyan kezeltétek a konfliktusokat.

Ezért ha mostanában azon gondolkodsz, hogy adsz még egy utolsó esélyt az exednek, előtte ne félj kikérni a véleményüket.

A kívülállók mindig jobban látják, mi lenne a helyes döntés, és sokszor valójában te is pontosan tudod, mit kéne tenned; csak szükséged van arra, hogy mástól is halld. Hidd el, érdemes hallgatni rájuk egy ilyen helyzetben!

„Mire van szükségem egy kapcsolatban?" Kép forrása: unsplash

3/5 „Mire van szükségem egy kapcsolatban?"

Minden sikeres kapcsolat négy alappilléren nyugszik: őszinteség, hűség, elköteleződés, figyelem. Ha ezek közül akár csak egy is hiányzik, már nem lehetnek boldogok a felek, a viták ugyanis folyamatosan jönni fognak.

Ülj le egyedül a szobádban, vegyél elő egy papírt, és írd össze (az exedtől elvonatkoztatva), mik a legfontosabb dolgok számodra egy kapcsolatban.

Milyen tulajdonságokkal kellene rendelkeznie egy férfinek, milyen közös célokat szeretnél kitűzni, vagyis mindent, ami elengedhetetlen a boldogságodhoz.

Ezek után ellenőrizd, vajon az exed megfelel-e ezeknek a feltételeknek. Ha nem, nincs is min gondolkodnod, hiszen szíved mélyén te is tudod, hogy jobbat érdemelsz nála.

„Mitől lesz most más a helyzet, mint legutóbb?" Kép forrása: unsplash

4/5 „Mitől lesz most más a helyzet, mint legutóbb?"

Ha csak azért békülnél ki a volt pasiddal, mert nagyon hiányzik, az sajnos önmagában még kevés.

Rengetegen követik el azt a hibát, hogy adnak még egy esélyt az exüknek, majd mindent ugyanúgy csinálnak tovább, mint előtte; ez pedig szépen lassan ahhoz vezet, hogy a korábbi viták újra megjelennek.

Mielőtt ismét egy párt alkotnátok, le kell ülnötök megbeszélni, szerintetek min kellene ezúttal változtatni. Az emberek hajlamosak úgy gondolni, hogy minden probléma a másik fél hibája, pedig a kapcsolatokban két ember van.

Közösen kell kitalálnotok, mit kell most másképp csinálnotok, ha viszont nem igazán juttok dűlőre, felesleges belemenned egy újabb csalódásba.

„Hajlandóak vagyunk elfogadni egymást?" Kép forrása: unsplash

5/5 „Hajlandóak vagyunk elfogadni egymást?"

Ahhoz, hogy másodszor működjön a kapcsolatotok, bizonyos dolgokon változtatni kell, és muszáj kompromisszumokat kötnötök.

Azonban tudnotok kell, hogy senki sem tökéletes. Sosem jön el az a pont, hogy mindent szupernek láss a pasidban, és ne legyen egyetlen olyan tulajdonsága sem, ami ne kergetne az őrületbe.

Az egészséges párkapcsolatok titka viszont épp abban rejlik, hogy megtanulod elfogadni a másikat, ahelyett, hogy folyton meg akarnád változtatni.

Ha erre valamelyikőtök nem képes, sajnos nincs értelme még egy esélyt adnod a kapcsolatnak.