5 jele annak, hogy a pasid nárcisztikus alkat

Írta: ,

Elképesztő magabiztosság álcája alatt mélységes önbizalomhiány – ez a nárcisztikus személyiségzavar receptje, mely sajnos a kiegyensúlyozott párkapcsolat kialakításának egyáltalán nem kedvez…

Hidegen hagyják a szükségleteid

1/5 Hidegen hagyják a szükségleteid

A nárcisztikus alkatú emberek rendkívül bűbájosak és meggyőzőek is lehetnek. Általában a flörtölés és a romantika mesterei, így könnyű a „varázserejüknek” bedőlni. Előfordulhat, hogy egy ilyen férfi hatására egyszerűen azt teszed, amit ő akar – ráadásul közben magad is elhiszed, hogy a szíved vágya pont ez.

Hamarosan viszont észreveszed, hogy a „nárcit” saját magán kívül jóformán senki és semmi nem érdekli, gesztusaid viszonzására tehát semmi esély. Vedd figyelmeztetésnek, ha az illető egyre nagyobb elvárásokat támaszt veled szemben, s egyre jobban kritizál, ám te szinte semmilyen apróságban nem számíthatsz rá.

A nárcisztikus alkatúak sajnos képtelenek hallgatni, így valószínűleg ő is félbeszakít, mielőtt egyáltalán kifejthetenéd, mit szeretnél.

Másokkal is flörtöl

2/5 Másokkal is flörtöl

Hatalmas, égbekiáltó, vérvörös vészjelzésként kell értékelni, ha a pasid másokkal is flörtöl – pusztán a hecc kedvéért.

Ez a magatartásforma ugyanis arról árulkodik, hogy a saját vadászösztönének folytonos kielégítése és bizonygatása sokkal fontosabb a számára, mint az irántad tanúsított – a jelek alapján nem is létező – tisztelet.

Sajnos az is előfordulhat, hogy a pasas saját éretlensége miatt nem is sejti, hogy mindez negatív érzéseket kelt benned, ám még rosszabb, ha pontosan tudja, csak esze ágában sincs törődni vele(d).

Mivel egy stabil párkapcsolathoz elengedhetetlen a tisztelet és a bizalom, így nem lehet nagy jövők jósolni kettőtöknek.

Dicsekszik a hódításaival

3/5 Dicsekszik a hódításaival

Ha a kedvesed feltűnően gyakran emlegeti a korábbi kapcsolatait, mégpedig olyan kontextusban, hogy ezzel saját magát fényezi, ideje gyanút fogni! Ismét figyelmeztetünk, hogy a nárcisztikus alkatúaknak a diszkréció csöppet sem az erősségük.

A pasi célja ilyenkor mindössze annyi, hogy bizonyítsa előtted a saját menőségét. Az efféle kommunikáció jellegzetessége, hogy az egykori partnerek kezdeti megközelíthetetlenségét, „jónőségét”, illetve a feléjük tett gesztusokat hangsúlyozza.

Magyarán azt várja el szegény ember, hogy legyél rá nagyon büszke, amiért előtted másokat is vízszintesbe helyezett. Mert ő nagyon is az saját magára, hidd el!

Trófea vagy a számára

4/5 Trófea vagy a számára

Talán nincs is annál jobb érzés, mint amikor az emberre szívből büszke a párja, s ketten tudtok örülni valamelyikőtök sikerének. Ha azonban olyan vagy a szemében, mint valami versenyen nyert plecsni, akivel lehet dicsekedni, s akit lehet mutogatni, inkább menekülj, mielőtt érzelmileg túlzottan belemélyednél!

A nárcisztikus alkatúak sajátossága, hogy hajlamosak felhasználni embereket, tárgyakat és elismeréseket a saját személyük fényezésére, és egyáltalán nem érdekli őket, mivel jár ez másokra nézve.

Amennyiben ilyen a pasid, voltaképpen nem is rád büszke, hanem saját magára, amiért egy ilyen nő van mellette.

Csak szexre használ téged

5/5 Csak szexre használ téged

Igen, vannak olyan kapcsolatok, amelyek előre tisztázott szabályok mentén kizárólag a testiségen alapulnak. Ha mindketten szabadon akarjátok így, az égvilágon semmi probléma.

A nárcisztikus alkatúak viszont hajlamosak arra, hogy igazi szerelem illúzióját keltsék a minél több szex kedvéért. Figyeld meg, miként viselkedik veled, ha tudatod vele, hogy éppen nincs kedved az együttléthez!

Amennyiben hirtelen hidegen kezd viselkedni, esetleg valamilyen kamu indokkal le is lép, a teszt eredménye sajnos pozitív. Ugyanerről árulkodik, ha szex után furcsán üresnek és kizsákmányoltnak érzed magadat, hiszen kölcsönös szerelem nélküli szeretkezés történt.

Ha rájöttél, hogy a párod nárcisztikus, ám nincs energiád lépni, ne szégyellj akár külső segítséget kérni!