5 jel, hogy nem mered beismerni, de szíved mélyén szakítani akarsz a pasiddal

Írta: ,

Amikor egy páros régóta együtt van, olyannyira hozzászoknak egymás jelenlétéhez, hogy el sem tudják képzelni a szakítást. Ez mind szép és jó, de csak addig, míg tényleg szeretik is egymást! Nagyon sokan ugyanis képesek kitartani egy rossz kapcsolat mellett, csak azért, mert már régóta együtt vannak. Sokan pedig még saját maguknak sem merik beismerni, hogy titokban már inkább egyedüllétre és új szerelemre vágynak. Ha az alábbi leírásban magadra ismersz, érdemes végre őszintén átgondolnod, mit akarsz: ugyanis talán még te sem mered kimondani, de boldogtalan vagy, és a szíved mélyén szeretnél kilépni a kapcsolatodból.

1/5 Idegesít, ha felhív

Tegyük fel, hogy a pasid napközben váratlanul felhív telefonon. Milyen érzést vált ki belőled, ha meglátod a nevét a kijelzőn?

Ha kicsit sem örülsz annak, hogy hallhatod a hangját, sőt, konkrétan fel is húzod magad valami apróság miatt („hiszen tudja, hogy dolgozom!”), nagyon úgy fest, hogy részedről már elmúltak a gyengéd érzelmek.

Az semmiképpen sem jelent jót, ha ő az egyetlen ember az életedben, akivel nem tudsz türelmes és kedves lenni!

2/5 Nem vele akarod tölteni az idődet

Ha pénteken kijelentené a főnököd, hogy mindenki hazamehet délben a melóból, ki lenne az első személy, akivel szeretnéd együtt tölteni a szabadidődet?

Ha a pasid még az első háromba sem kerülne bele a képzeletbeli listádon, akkor ideje elgondolkoznod: fontos még neked, szereted te igazán?

Egyszerűen nem lehetsz boldog egy olyan személy mellett, aki nem játszik létfontosságú szerepet az életedben, és ezt te is tudod. Csak még nem merted hangosan kimondani saját magadnak sem.

3/5 A viták elfajulnak

Nagyon sokat elárul két ember kapcsolatáról az, hogyan vitatkoznak egymással.

Az teljesen normális, ha időnként összekaptok akár apróságokon is, de az már nem mindegy, hogyan reagáltok ilyenkor.

Ha az utóbbi időben azon kaptad magad, hogy a veszekedések során szinte már bosszút akarsz állni a pasidon, vagy érzelmileg próbálod nagyon megbántani, az arra utal, hogy már nincs meg a kellő tisztelet a kapcsolatotokban.

A boldog párok ugyanis mindig igyekeznek nyugodtan megbeszélni a problémákat, ahelyett, hogy minél nagyobb sebet akarnának ejteni a másikon.

4/5 Nincs mit mondanod neki

Mindegy, hogy a kocsiban utaztok, vagy az ebédlőasztalnál leültök vacsorázni, ha egyáltalán nincs miről beszélnetek, az mindig rosszat jelent.

Hiába töltöttetek kevés időt együtt az utóbbi időben, még így sincs túl sok minden, amit szeretnél megosztani a pároddal?

Akkor ideje, hogy eldöntsd, miért vagytok együtt. Tényleg szeretitek egymást, vagy csak azért alkottok még mindig egy párt, mert ez a megszokott életetek, amit már ismertek?

Nem szabad az ismeretlentől való félelem miatt egy boldogtalan kapcsolatban rekedni, hiszen ez a másik féllel szemben sem egyenes megoldás.

5/5 Mindig egyesszámban beszélsz

Észrevetted már, hogy amikor valaki kapcsolatban él, egy idő után egyes szám 1.személy helyett elkezd többes számban beszélni?

"Igen, nagyon jól éreztük magunkat az étteremben", "Nem, nem szeretjük a tonhalat" - ez teljesen természetes dolog, hiszen olyan sok időt töltenek együtt a felek, hogy megszokták, ha többesszámban beszélnek.

Ha viszont nálad ez már egyáltalán nem jellemző, sőt, a jövőbeli terveidről is kizárólag egyes számban beszélsz, nagyon úgy fest, hogy észrevétlenül, de te már eldöntötted a kapcsolat sorsát...