5 jel, hogy már nem vagy szerelmes a párodba

Írta: ,

Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, de vajon honnan tudhatod, ha végleg lehúzták a rolót? Vajon csak éppen egy rossz időszakban vagytok, vagy szembe kell nézned a ténnyel: végleg kiábrándultál a párodból? Ha elmúlt a szerelem, valamit lépni kell – márpedig az alábbi jelek éppen ezt sejtetik.

Apátia Kép forrása: unsplash.com

1/5 Apátia

Teljesen normális, hogy van egy-egy hétvége, amit az ágyban punnyadva töltötök, hiszen időnként mindenki igényli, hogy egyszerűen csak ne csináljon semmit. De ha hónapok teltek el úgy, hogy bármi új vagy izgalmas dolgot csináltatok volna közösen, az aggodalomra adhat okot.

A szerelmes párok ugyanis energiával töltik fel egymást, szeretnék a másikat lenyűgözni, közös élményeket szerezni velük, mert ennek során az agyban olyan hormonok termelődnek, melyek a kötődést erősítik.

Ha már hosszú ideje egyikőtöknek sincs igénye arra, hogy együtt csináljatok valamit, ami ezt az élményt idézi elő, akkor lehet, hogy ez a kapcsolat sajnos kifulladt.

Nem figyeltek egymásra Kép forrása: unsplash.com

2/5 Nem figyeltek egymásra

Megint csak nem arról van szó, hogy egy zsúfolt heteden, amikor a saját dolgaidat is alig tudod észben tartani, elfelejted, hogy kedden este a párod kedvenc csapata játszik barátságos mérkőzést, hanem arról, ha már nem kalkulálod bele a másik létezését a saját életedbe.

A szerelmes párok naponta többször gondolnak egymásra, a döntéseik meghozatalakor is eszükbe jut, hogy ez hogyan fog hatni a másikra, még ha nyilvánvalóan nem is kizárólag ez alapján alakítják a saját életüket.

Az apró figyelmességek, kis ajándékok, gesztusok azt jelzik, hogy gondoltok a másikra olyankor is, amikor nem vagytok együtt. Ha ezek elmaradnak, az azt jelezheti, hogy valójában már nem vagytok jelen a másik életében.

Nem tudod értékelni őt Kép forrása: unsplash.com

3/5 Nem tudod értékelni őt

Valakivel együtt élni nem könnyű, és az is természetes, hogy néha egy kicsit panaszkodsz a párod egy-egy szokására.

Mégis azok, akik szerelmesek, alapvetően szerencsésnek érzik magukat azért, hogy megtalálták a párjukat, fontosnak tartják a kapcsolatukat és életük egyik sikerterületeként néznek a szerelmi életükre.

Ha te nem érzed úgy, hogy szerencsés vagy, amiért a párod melletted van, hogy életed egyik nagy ajándéka, hogy ebben a kapcsolatban lehetsz, akkor ott sajnos valami nem úgy működik, ahogyan annak működnie kellene.

4/5 Távolság

Mindenkinek szüksége van néha egy kis magányra, ez teljesen normális emberi igény, ugyanakkor az is igaz, hogy az ember alapvetően egy társas lény, és többnyire azzal szeret lenni, akihez közel érzi magát.

Korántsem arról van szó, hogy ha időt szánsz önmagadra, a barátaidra, családodra is, akkor ne lennél szerelmes, de ha egyáltalán nem húz hazafelé a szíved, ha a nap végén nem várod, hogy ismét lásd a másikat, ha csak azért szervezel programot, hogy ne kelljen vele lenned, vagy ugyanazt a sorozatot nézitek egyszerre, de két külön szobában, az problémát jelezhet.

5/5 A fizikai vonzalom hiánya

Libidónkat millió dolog befolyásolhatja, és nem kell vészharangot kongatni, ha hosszabb-rövidebb idő eltelik úgy, hogy nem estek egymásnak a hálószobában.

Ami igazán fontos, az az, hogy a szerelmes emberek nem feltétlenül azért szexelnek gyakrabban, mert a saját libidójuk az egekben van, hanem mert egyszerűen szeretik az ilyenkor tapasztalt közelséget, szeretnek a másiknak örömet okozni, érdekli őket, hogy partnerüket hogyan tehetik boldoggá. Mivel nem kizárólag a saját ösztöneiket követik, nem kell, hogy éppen mindkét fél libidója az egekben legyen, így az együttlét is gyakrabban történik meg. Nagyon fontos azonban, hogy ez semmi esetre sem kényszerből történjen! Ha nincs kedved az együttléthez, ne próbáld a kapcsolatodat azzal megmenteni, hogy mégis belemész valamibe, amibe nem akarsz!

Az rendben van, hogy az összebújás esetleg nem perzselő vágyból történik, de az elengedhetetlen, hogy mindkét fél szabad akaratából és öröméből szülessen – másképpen hogyan is beszélhetnénk szerelemről?