5 jel, hogy eltávolodtatok egymástól - lépj időben, mert szakítás lesz a vége!

Írta: ,

Nem minden gyanús, intő jel mutat azonnal arra, hogy a kapcsolatotok menthetetlenül tönkrement, és örökre el kell búcsúznotok egymástól. Azonban vannak olyan problémák, körülmények, amikkel nagyon sürgősen foglalkoznotok kell, ha szeretnétek még sokáig boldogítani egymást.

1/5 Partnerként, vagy az anyjaként viselkedsz vele

A kapcsolat egyik halála, ha elkezditek egymás „apának” és „anyának” hívni, amit akkor is rendszeresítetek, ha nincs ott a gyermeketek.

Ez részben azt jelenti, hogy megszűntetek egymás számára pár lenni, és csak, mint szülő tekintetek a másikra. Nem aranyérvényű megállapítás, de nagyon sokszor ez a helyzet.

Főleg akkor, ha mindezek mellé társul az is, hogy szó szerint eldirigálod, miközben korábban megkérted bizonyos dolgokra – vagy meg sem kellett kérned, mert magától értetődőnek vette, hogy segít.

Érthető, hogy egy idő után elegetek lesz bizonyos dolgokból, de ezeket a gondokat normálisan kell megbeszélni, különben észrevétlenül eltávolodtok egymástól. Sosem az ordibálás és a veszekedés a kommunikáció megfelelő módja!

Nem foglalkoztok a külsőtökkel Kép forrása: laboiteverte.fr

2/5 Nem foglalkoztok a külsőtökkel

Legalábbis messze nem annyit. Még mindig megfigyelhető sok felnőtt kapcsolat esetében, hogy amikor a párok révbe érnek, akkor egyszerűen leeresztenek.

Megvolt az esküvő, családalapítás, és mindenki elkényelmesedik, mintha egyáltalán nem számítana a vonzalom. A férfiak sörhasat eresztenek, alig-alig szőrtelenítenek, már annyira sem ügyelnek öltözékükre, mint korábban.

A nők pedig ráfogják a várandósságra feleslegüket, holott már javában kisiskolás a gyermekük, és azt is elfogadhatónak tartják, hogy feleannyit sem törődnek szépségükkel, mint korábban. Érthető, hogy minderre idővel kevesebb idő jut, de az igényesség sosem volt kor és elfoglaltság kérdése.

Bizony sok-sok párkapcsolati gondtól megkímélhetitek magatokat, ha továbbra is igyekeztek vonzóak maradni a másik szemében.

3/5 Semmi romantika nem jellemző rátok

Arra sajnos vajmi kis eséllyel számíthatsz, hogy ugyanolyan lovagias kezdeményezésekben, és romantikus meglepetésekben részesülsz, mint a kapcsolatotok legelején, de intő jel, ha egyáltalán semmi romantikus nem történik veletek.

Nem jártok el kettesben vacsorázni, nem mozdultok ki közösen „csak úgy”. De otthon sem jellemző rátok a kedveskedés: egyikőtök sem tesz a másik felé szeretnivaló gesztusokat, pl. te nem főzöd meglepetésből a kedvenc ételét, ő viszont nem hoz neked sosem különösebb ok nélkül valami apróságot.

Nem az a lényeg tehát, hogy ugyanolyan érzelmesek, szentimentálisak legyetek, mint a kapcsolatotok elején, hanem az, hogy a közös programokra és a kedveskedésekre később is időt fordítsatok.

Alig-alig bújtok össze

4/5 Alig-alig bújtok össze

A szexuális együttlétek borzasztóan fontosak, hiszen lényegében a szeretkezés kulcsfontosságú egy párkapcsolatban.

Itt sem lesz sosem az a hév és gyakoriság, ami a szerelmek elején magától értetődő, de évek alatt tökélyre fejlesztitek az együttléteket, és remélhetőleg mindketten örömötöket is lelitek benne.

Ha azonban ez nem igaz rátok, akkor komoly baj van a kapcsolatotokban, erre mérget vehettek.

Az okok igen sokrétűek lehetnek, kezdve azzal, hogy a kevésbé vonzó külsőtök miatt nem kívánjátok annyira egymást, egészen addig, hogy valamelyikőtök már más iránt érdeklődik.

Bárhogy is legyen, a vonzalom háttérbe szorulása, a szexuális együttlétek hanyatlása az egyik legfontosabb és legintőbb jel, amivel nyomban foglalkoznotok kell.

Már barátok sem vagytok

5/5 Már barátok sem vagytok

Nem csupán fizikálisan távolodhattok el egymástól, hanem lelkileg is, és ez talán a megoldásokat tekintve még rosszabb, hiszen azt mutatja, hogy elvesztettétek az összhangot. Az sem túl kecsegtető, ha szinte csak barátokként éltek, mellőzve a szexet, ellátjátok a kötelezőket, amik szükségesek az egységetek működéséhez.

De még ennél is veszélyesebb, amikor már barátok sem vagytok. Nem viccelődtök, nincs egymáshoz jó szavatok, szinte csak akkor szóltok a másikhoz, ha meg kell beszélni, mit vegyetek a boltban, vagy a hogyan bonyolítsátok le a kisszoba felújítását.

Nagy kérdés, hogy innen van-e egyáltalán visszaút? Az mindenesetre biztos, hogy időt és energiát érdemes tennetek a megoldás megtalálásába, hiszen ha az élet többi területén gördülékenyen működtök, akkor remélhetőleg egymáshoz is sikerült visszakanyarodnotok.