5 intő jel, hogy nem foglalkozol eléggé a párkapcsolatoddal

Írta: ,

Ha elkezd hatalmába keríteni az a bizonyos érzés, hogy „valami nem oké kettőnk között”, akkor itt az ideje elkezdeni foglalkozni is a dologgal. Ki tesz bele kevesebbet, te vagy ő? Mi lehet a probléma? És így tovább... Egy kapcsolat törődést, élményeket, mentális és fizikai jelenlétet is igényel, éppen ezért megmutatjuk, mik azok a figyelmeztető jelek, amiket jobb, ha még időben észreveszel.

Sokat zsörtölődsz Kép forrása: models.com

1/5 Sokat zsörtölődsz

Az soha nem jó, ha egy problémáról nem beszélsz, hanem csak a felszínét kapargatod mindenféle megjegyzéssel.

Ettől te is sokkal hisztisebbnek fogsz tűnni, és a pasidat biztos, hogy kikészíted vele. Ahelyett, hogy házisárkányt játszanál, csak mert az kényelmesebb, próbálj meg időt és energiát fordítani arra, hogy megbeszéljétek, ami zavar.

Ha fontos még a párod annyira, hogy ezen túllendüljetek közös erővel, akkor ne félj a feladattól, hanem próbáld inkább megoldani azt!

Mindig főnökösködsz Kép forrása: fashioncappuccino.com

2/5 Mindig főnökösködsz

Úgy érezheted, rengeteg energiát ölsz bele a kapcsolatodba azzal, hogy mindig mindent te akarsz intézni, vagy éppen folyton a másik fejéhez vágod, mit kellene jobban csinálnia.

Azonban ez valójában csak felületes kezelése a problémáknak, ami által te is a könnyebbik utat választod.

Az igazi erőfeszítés nem ebben nyilvánul meg, hanem abban, hogy kommunikáltok egymással, hogy őszintén, kedvesen, és szeretettel fordulsz a párod felé.

Ha belegondolsz, ez nem is akkora erőfeszítés, ha szeretsz valakit, igaz?

Nincsenek meglepetések Kép forrása: theyallhateus.com

3/5 Nincsenek meglepetések

Emlékszel, amikor még a közértben is eszedbe jutott, mi a kedvenc nasija, és meg is lepted vele, csak hogy mosolyt csalj az arcára? Vagy amikor reggel ágyba vitted neki a kedvenc reggelijét? És arra, amikor ő is ilyen figyelmes volt veled? Ugye, milyen jó érzéssel tölt el már az is, ha csak visszagondolsz ezekre a pillanatokra...

Ha ezek az apró kedvességek eltűntek a kapcsolatotokból, akkor ideje átgondolni, mi az, aminek újra örülne a párod.

Nem a nagy ajándékon van a hangsúly, hanem a figyelmességen, és azon, hogy a fásultságból visszatérjetek a szerelem zónába.

4/5 Ritkábbak az együttlétek

A kevesebb szexnek számos oka lehet, de persze nem kell egyből a megcsalásra gondolni...

Amiatt is lehet, hogy mindig ugyanott és ugyanúgy csináljátok, és ezért már mindkettőtöknek kevesebb a kedve hozzá. Az esti filmezés helyett próbáljatok ki valami új dolgot, vagy egyszerűen csak kezdd el csókolgatni a szerelmed egy unalmasabb rész alatt.

A szex és az intimitás nagyon fontos, ezt kár lenne tagadni – ne hagyd kihunyni a tüzet csak azért, mert éppen hosszú napotok volt, vagy eluralkodott rajtatok a megszokás hatalma.

Tudod, hogy valami nem stimmel, de nem foglalkozol vele Kép forrása: flickr.com

5/5 Tudod, hogy valami nem stimmel, de nem foglalkozol vele

Sok esetben a legegyszerűbb a struccpolitika, de előbb-utóbb igenis mély levegőt kell venned és ki kell nyitnod a szádat. Tedd fel a partnerednek azokat a kérdéseket, amiket a szíved súg, még akkor is, ha a félsz a választól.

Egy dologban biztos lehetsz: így vagy úgy, de valamilyen irányba haladni fogtok. Ha szakítotok, mert a másik fél képtelen megbirkózni a problémákkal, vagy még erőfeszítést sem képes érte tenni, hogy megoldja azokat, akkor hosszú távon sokkal jobban jársz.

Ha pedig jól sül el a beszélgetés, még jobban összekovácsol titeket. Ezért ne félj soha jelen lenni a kapcsolatodban, mert egy kis odafigyeléssel rengeteget tehetsz mindkettőtökért.