5 gyanújel, amivel a férfi elárulja magát - Vedd észre, ha mással is kikezdett!

Írta: ,

Sokan mindenben gyanújelet látnak, mások akkor sem veszik észre, hogy a párjuk másfele kacsintgat, amikor már mindenki számára egyértelmű, mi történik. Naívság? Feltétel nélküli bizalom? Vagy éppen felesleges aggodalom? Minden helyzetfüggő, de azért az alábbi szempontok segíthetnek dönteni – főleg, ha mindegyikük igaz rátok!

1/5 Bűncsomagokkal lep meg

A félrelépőkre általában jellemző a bűntudat, nyugodtan mondhatjuk, teljesen jogosan érzik magukat rosszul. Hogyan másként tudnának kicsit enyhíteni háborgó lelkiismeretükön, mint néhány ajándékkal?

Emiatt lehet intő jel, ha a barátod hirtelen apróságokkal, vagy kifejezetten nagy meglepetésekkel halmoz el.

Ha nem tudod hova tenni a váratlanul jött kedvességét, mert idáig egyáltalán nem volt jellemző rá, akkor gondolhatsz arra, hogy éppen a bűntudatát próbálja leplezni.

Ettől úgy érezheti, kiegyenlítette a számlát, egyensúlyba került minden – ami persze nincs így, de a lelkét valahogy mégis megnyugtatja.

Na és persze azzal biztatja magát, hogy ezzel a húzással továbbra is gyanútlan maradsz, mert úgy érezheted, minden tökéletesen működik köztetek. Sőt, olyan, mint régen!

Elkezd titokzatoskodni Kép forrása: photogrist.com

2/5 Elkezd titokzatoskodni

A mai modern világban igazán könnyű a végére járni annak, van-e bármi titkolnivalója, illetve az a titkolnivaló új keletű-e, vagy felejthetően régi. Kifejezetten árulkodó jel, ha megváltoztatja a jelszavát a közösségi oldalon, vagy megújítja a feloldó kódját egyik napról a másikra.

Különösen gyanús, ha a kettő egyszerre történik.

Mikor rákérdezel, valószínűleg kitalál valami könnyen hihető, általános sztorit, esetleg támadóan lép fel (minek féltékenykedsz, neki elege van ebből stb.– tipikus félrelépő magatartás).

Ami azonban biztos, sem a kódot, sem a jelszavát nem árulja el a nagy mentegetőzés közepette. Ha nincs mit takargatnia, akkor miért kezdett el titokzatoskodni, és miért zavarná bármilyen szinten, ha látnád, kikkel csetel?

Az más kérdés, hogy nem szerencsés visszaélni a jelszavakkal, de a kaput a bizalom érdekében jó nyitva hagyni.

Vádaskodni kezd Kép forrása: misswhizzy.tumblr.com

3/5 Vádaskodni kezd

A félrelépőkre általánosságban jellemző a támadó magatartás, ahogy azt az előbb is írtuk. De mit is jelent ez pontosan?

Tulajdonképpen azt, hogy téged próbál hibássá tenni annak érdekében, hogy magát felmentse, illetve, hogy ne kérdezősködj, tehát ne hozd őt kényelmetlen helyzetbe.

Rákérdezel, miért van a zakóján egy szőke hajszál, mikor te jól láthatóan barna vagy.

Rávágja, hogy találkozott egy régi ismerőssel, és ahogy minden normális ember teszi ebben a helyzetben, megölelte. Jó lenne, ha nem rendeznél ezért féltékenységi jelenetet.

Észreveszed, hogy a mobilját és a tabletjét is mindenhova magával viszi, pedig idáig gond nélkül elöl hagyta őket.

Mikor megkérdezed, miért teszi ezt, leharapja a fejedet, és közli veled, hogy a munkájából vár egy fontos hívást, a tableten pedig szeretne játszani, hogy hozzád hasonlóan végre ő is pihenhessen kicsit. És így tovább, hosszasan…

Megváltozik Kép forrása: blackswandive.tumblr.com

4/5 Megváltozik

Oké, ez eléggé általános és egyértelmű, de pontosan mit is takar? Azért nehéz megfogalmazni, mert mindenkinél mást.

A lényeg, hogy az illető máshogy kezd el viselkedni, mint ami korábban jellemző volt rá és ez általában több szinten, területen is megnyilvánul. Idáig nem sportolt semmit, most azonban egyre gyakrabban eljár edzeni.

Eddig borzasztóan kiakadt, ha túlóráznia kellett, most viszont messze nem olyan lehangolt, pedig ez a héten már ez a harmadik ilyen alkalom.

Agresszívabb, vagy éppen passzívabb, minden zavarja otthon, vagy éppen semmi sem érdekli – egyszerűen nem ugyanaz az ember, aki volt.

Természetesen ennek hátterében nem csupán az állhat, hogy félrelép valakivel, de ha semmilyen kézzelfogható magyarázatot nem találsz, és ő sem tud mit mondani, akkor sajnos ez is esélyes.

Nem lelkesedik semmiért Kép forrása: camillestyles.com

5/5 Nem lelkesedik semmiért

Azt veheted észre, hogy felvesz egyfajta „minden mindegy” viselkedésmódot. Magasról tesz rá, mit tervezel sőt, mindenről inkább lebeszél, és totálisan pesszimistán áll a dolgok elé.

Ha nem eleve ilyen természet, akkor az gyanút keltő, ugyanis minden bizonnyal a kapcsolatotok miatt lett ilyen nemtörődöm és flegma.

Mivel belül érzi, hogy előbb-utóbb le fog bukni, vagy már nem áll stabil lábakon a szerelmetek, nem igazán tervez hosszútávra. Él a mának, hagyja, hogy sodorják az események, úgy véli, lesz, ami lesz.

Emiatt nem foglalkoztatja, hogy találtál egy baromi jó utazási ajánlatot jövő nyárra, gyorsan lehűti a lelkesedésedet azzal, hogy úgysem kap szabit, meg egyébként sem tudja, mi lesz pár hónap múlva.

Nem érdekli, hogyan szeretnéd felújítani a konyhát, azt mondja, arra bőven ráértek. Miért? Mert ő már pontosan tudja, hogy mire ez a kérdés aktuális lesz, már nem fogtok egy párt alkotni.