5 eset, amikor jobb, ha befogod a bagólesődet

Sándor Alexandra
Írta: ,

Léteznek olyan helyzetek, amikor csöndben maradni a legnehezebb. Ha azonban tényleg pattanásig feszültek az idegeitek, az impulzív viselkedésre akár a kapcsolatotok is rámehet. Csokorba szedtünk néhány olyan szitut, amikor jobb, ha hagysz egy kis időt a válasz előtt. (És egyúttal megszabadítottunk egy választékos kifejezést a dohányzásra való utalástól.)

„Miért, létezik olyan megbántás, ami nem felesleges?” – merülhet fel a kérdés benned. Nos, erre akármennyire is furcsa, a válasz „igen”.

Előfordulhat ugyanis, hogy éles szavakkal ébreszted rá a másikat valamire, aminek köszönhetően javul a viszonyotok.

Amennyiben viszont tényleg csak azért szeretnéd közölni a lesújtó véleményed, hogy ne maradjon benned, és igazából nem is érdekel, mit érsz el nála ezzel, inkább tartsd magadban a csípős megjegyzésed!


Segítünk! Így kritizáld azokat, akik nem fogadják jól


A kritika sokakból eltúlzott érzelmi reakciót vált ki, ami pont nem hiányzik egyikőtöknek sem. Mélyebb konfliktushelyzetben egyébként sem a kettőtök közötti különbségeket érdemes hajtogatni, hiszen az nem visz előre.

Amennyiben „a legjobb védekezés a támadás” alapon, a saját álláspontodat vakon ismételgetve, esetleg kifejezetten zsémbesen reagálnál valamire, inkább számolj el magadban tízig, hogy tényleg ezt akarod-e!

Ez a viselkedés általában negatív kritika hatására szokott előjönni, noha sokkal szerencsésebb volna figyelmesen meghallgatni.

A te dolgod, mennyire értesz egyet a bírálattal – fogadd nyitottan, hiszen talán a fejlődésedet szolgálja.

Ha képtelen vagy leküzdeni az azonnali megnyilvánulásra való kísértést, és úgy érzed, muszáj megvédened magad, kihagyhatsz egy esélyt arra, hogy még jobban megismerd saját magadat.

Plusz, amikor a másik fél szembesül vele, milyen indulatos vagy, biztosan nem az jut eszébe, hogy méltassa az érett gondolkodásodat…

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019