5 ember elmeséli, mivel sikerült megmenteni a házasságukat

Szirák Viki
Írta: ,
5 ember elmeséli, mivel sikerült megmenteni a házasságukat

Kép forrása: unsplash

Nincs olyan házasság, amiben ne lennének hullámvölgyek, komoly problémák, és bizony megesik, hogy a felek a válás közelébe kerülnek. Rengeteg tanácsot olvashatsz a neten arról, milyen módszerekkel tudjátok megmenteni a házasságotokat, de sokszor az élettől kapjuk a legjobb tippeket. Ezért most 5 ember osztja meg azt, nekik hogyan sikerült elkerülniük a válást, és ismét boldoggá tenni a párjukat!

„Amikor már hónapok óta állandóan csak vitatkoztunk, rájöttünk, hogy a veszekedéseink jelentős része a párom családja miatt volt. Az anyósom sajnos sosem fogadta el, hogy engem választott a fia, és gyakran manipulálta őt, igyekezett beleszólni az életünkbe (még azt is meg akarta mondani, mikor fektessem le a gyerekemet aludni) és erre majdnem ráment a házasságunk.

Próbáltunk vele beszélni, de sajnos nem akart változtatni, ezért mi úgy tudtuk megmenteni a házasságunkat, hogy két megyével arrébb költöztünk, és mindent újrakezdtünk. Nehéz volt, de két év távlatából biztosan tudom, hogy megérte. Boldogok vagyunk, nemrég született meg a legkisebb gyermekünk, és az anyósommal a ritkuló beszélgetések miatt a kapcsolatom is jobb lett. Egy kicsit.”

„Rajtakaptam a feleségemet, amint egy másik férfivel beszélget online. Amikor rákérdeztem, mégis mi történik, elmondta, hogy tudja, én ugyanezt csinálom. Mint kiderült, érzelmileg mindketten megcsaltuk egymást, mert úgy éreztük, nem kapjuk meg a kapcsolatunktól azt, amire szükségünk lenne.

Rájöttünk, hogy azt az energiát, amit másokra fordítunk, inkább egymásra kéne szentelnünk, máskülönben elkerülhetetlenül el fogunk válni. Úgyhogy beszélgetni kezdtünk arról, ki mit szeretne, mit érzünk, és minden héten egyszer elmentünk randizni.

Megbeszéltük, hogy őszintén elmondjuk egymásnak, mit gondolunk, ahelyett, hogy elnyomnánk magunkban, és bár ez okozott néhány váratlan vitát, sokkal jobb lett a házasságunk.”