5 dolog, amit tudnod kell, mielőtt összeköltözöl egy pasival

Zabolai Margit
Írta: ,
5 dolog, amit tudnod kell, mielőtt összeköltözöl egy pasival

Kép forrása: hercampus.com

A döntés megszületett: rászántátok magatokat és összebútoroztok. A legnagyobb kérdéseket azonban nem az fogja felvetni, hogy hogyan vidd át az aranyhalakat, és kinek a mosógépét tartsátok meg. Más dolgok is vannak, amikkel jó tisztában lenni.

Igenis nagy dolog Kép forrása: tumblr, more-than-ideas

Az összeköltözést sokan egy vállrándítással elintézik, mondván, hogy a hét nagy részét már amúgy is együtt töltik, mielőtt hivatalosan is összeköltöznének.

Azonban feladni a saját mentsváradat – vagy megosztani valaki mással – igenis nagy dolog, ezért teljesen normális, ha vannak aggodalmaid. Persze nem azt mondjuk, hogy túlságosan rá kell görcsölni a dologra, de ne rémülj meg, ha felmerülnek benned bizonyos kételyek.

Ezek még nem feltétlenül jelentik azt, hogy nem szeretitek egymást, csak azt, hogy a rózsaszín köd mögött is maradt némi józan gondolkodás, ami képes felmérni a döntés veszélyeit.

Az a fránya pénz Kép forrása: stayfresh.co.vu

Rendben, tudjuk, hogy senki nem szeret pénzről beszélni, főleg a szerelmével nem, mert az annyira nem elegáns, de egyikünk sem született Disney-hercegnőnek, hogy madárkák hordják reggelente az ablakbába az almás pitét – magyarán mindenkinek meg kell dolgoznia a betevőért.

Ha összeköltöztök, és csak egy lakást tartotok fent, azzal tulajdonképpen sokat spórolhattok, de akkor is nagyon fontos, hogy az elején tisztázzátok: ki, mit, mikor és hogyan fizet.

Nem kell, hogy ez egy kellemetlen beszélgetés legyen, de ha nem történik meg, azt garantáljuk, hogy nagyon sok kellemetlen pillanat következik még.