5 dolog, amit tudnod kell, mielőtt összeköltözöl egy pasival

Zabolai Margit
Írta: ,
5 dolog, amit tudnod kell, mielőtt összeköltözöl egy pasival

Kép forrása: hercampus.com

A döntés megszületett: rászántátok magatokat és összebútoroztok. A legnagyobb kérdéseket azonban nem az fogja felvetni, hogy hogyan vidd át az aranyhalakat, és kinek a mosógépét tartsátok meg. Más dolgok is vannak, amikkel jó tisztában lenni.

Igenis nagy dolog Kép forrása: tumblr, more-than-ideas

Az összeköltözést sokan egy vállrándítással elintézik, mondván, hogy a hét nagy részét már amúgy is együtt töltik, mielőtt hivatalosan is összeköltöznének.

Azonban feladni a saját mentsváradat – vagy megosztani valaki mással – igenis nagy dolog, ezért teljesen normális, ha vannak aggodalmaid. Persze nem azt mondjuk, hogy túlságosan rá kell görcsölni a dologra, de ne rémülj meg, ha felmerülnek benned bizonyos kételyek.

Ezek még nem feltétlenül jelentik azt, hogy nem szeretitek egymást, csak azt, hogy a rózsaszín köd mögött is maradt némi józan gondolkodás, ami képes felmérni a döntés veszélyeit.

Az a fránya pénz Kép forrása: stayfresh.co.vu

Rendben, tudjuk, hogy senki nem szeret pénzről beszélni, főleg a szerelmével nem, mert az annyira nem elegáns, de egyikünk sem született Disney-hercegnőnek, hogy madárkák hordják reggelente az ablakbába az almás pitét – magyarán mindenkinek meg kell dolgoznia a betevőért.

Ha összeköltöztök, és csak egy lakást tartotok fent, azzal tulajdonképpen sokat spórolhattok, de akkor is nagyon fontos, hogy az elején tisztázzátok: ki, mit, mikor és hogyan fizet.

Nem kell, hogy ez egy kellemetlen beszélgetés legyen, de ha nem történik meg, azt garantáljuk, hogy nagyon sok kellemetlen pillanat következik még.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!