5 dolog, amit egy távkapcsolatból megtanulhatsz

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Akár a kezdetektől fogva távkapcsolatban éltek, akár az élet hozta úgy, hogy hosszabb-rövidebb időre el kell válnotok egymástól, az aktuális helyzetből most is sokat profitálhattok. Persze egyáltalán nem könnyű ilyen körülmények között élni a mindennapokat, de ha már így alakult, lássuk a legfontosabb tanulságokat!

Minden pillanatot meg kell becsülni Kép forrása: okchicas.com

Ha minden nap együtt fekszetek le, és minden egyes reggel a másik arcát látjátok először, akkor sokkal könnyebben elfeledkezhettek arról, milyen sokat jelentetek egymásnak.

Természetesen nem mindig igaz, hogy akik hosszú évek óta együtt élnek, azok feltétlenül megunják a másikat, de amíg ez a vágyott körülmény nem adatik meg, addig sokkal inkább értékelni fogtok minden pillanatot.

Ha nem hétköznapi, már-már unalmas dolog elmenni moziba, közösen lazítani a kanapén, leülni egy padon, vagy csak enni egy fagyit, addig nem is olyan nehéz intenzíven ápolni a kapcsolatotokat.

Könnyű felülemelkedni az apró hibákon Kép forrása: kurdelee.tumblr.com

A jól összeszokott párok idővel képesek elviselni a másik rigolyáit, felül tudnak emelkedni a bosszantó dolgokon – feltéve, hogy az érzelmek és a közös célok a helyükön vannak. 

Ennél gyakoribb viszont, hogy az élettársak rendszeresen morgolódnak a bosszantó, de hétköznapi apróságokon, és így mindennapossá válnak a viták, akkor is, ha azok egyáltalán nem komolyak...

Távkapcsolatban viszont jóval könnyen felülemelkedni ezeken az apró hibákon, hiszen mindketten tudjátok, hogy nincs értelme elrontani azt a rövid időt, amit egymásra szánhattok.