5 dolog, amit a boldog párok mindig tesznek munka után - Vajon ti is közéjük tartoztok?

Írta: ,

Egy fárasztó munkanap után nem mindig könnyű este is mosolyogni, sőt, még a párkapcsolatod megerősítésével is foglalkozni. Pedig valójában néhány apróságot kellene csak megtennetek a pasiddal azért, hogy máris sokkal boldogabbak legyetek együtt! Most összegyűjtöttük, mi az az öt dolog, amit a kiegyensúlyozott párkapcsolatban élők minden nap megtesznek munka után: vajon rátok hány igaz?

1/5 Nevetnek egy kicsit együtt

Ha stresszes napod volt, kimondottan fontos lenne, hogy sort kerítsetek egy kis szórakozásra is.

Szakértők szerint semminek sincs nagyobb nyugtató ereje annál, mint amikor egy pár képes nap végén együtt nevetni; ilyenkor boldogsághormonok szabadulnak fel a testetekben, ami ellazít a stresszes napokon is.

Szakértők úgy vélik, akár az is elég, ha megnéztek közösen egy vígjátékot, vagy egy részt a kedvenc sorozatotokból; a lényeg, hogy együtt is jusson időtök a szórakozásra és nevetésre.

2/5 Egyedül is töltenek időt

A párkapcsolatod szempontjából elengedhetetlen, hogy néha egyedül is tölts némi időt, pláne akkor, ha egész nap a munkahelyeden ültél.

Ezért ne érezd magad rosszul, ha este hagysz magadnak egy fél órát a fürdőszobában arra, hogy társaság nélkül csak feküdj és olvasgass.

Neked is szükséged van a feltöltődésre ahhoz, hogy a munka mellett a párkapcsolatodban is helyt tudj állni, és képes legyél a stresszesebb időszakokban is hideg fejjel gondolkodni.

3/5 Sort kerítenek az érintésekre

Az egyik legfontosabb dolog, amit sosem lenne szabad kihagynotok a nap végéből, az az intimitás.

Természetesen nem kell minden este szeretkeznetek, de az nagyon fontos, hogy sor kerüljön köztetek fizikai érintésre: például ölelésekre és csókokra.

Már kutatások is bebizonyították, hogy az érintések elengedhetetlenek az intimitás megteremtésében, és közelebb viszik egymáshoz a feleket.

Arról nem is beszélve, hogy egy ölelésnek erős nyugtató hatása van, ami a fárasztó hétköznapok során különösen jól tud esni!

4/5 Közös hobbit keresnek

Jó az, ha van egy saját hobbid, amit egyedül tudsz és szeretsz is csinálni, de nagyon fontos a párkapcsolatotok szempontjából, hogy közösen is belekezdjetek valamiféle elfoglaltságba.

Erős összekovácsoló ereje van annak, ha valamit együtt hoztok létre: akár festegethettek, barkácsolhattok közösen, de ha nincs nagy kézügyességetek, akár gyerekkorunk kedvence, az 1000 darabos puzzle is szóba jöhet.

A lényeg, hogy olyan hobbit válasszatok, ami mindkettőtöket ellazít és megnyugtat!

5/5 Sétálnak kettesben

A sétának bizonyítottan rengeteg pozitív hatása van a testre és a lélekre egyaránt.

Utóbbi pedig duplán igaz, ha a pasiddal mész el egy romantikus sétára a nap végén, hogy levezessétek a fáradalmakat.

A friss levegő már önmagában is teljesen ellazít titeket, de a mozgás és a társaság még erőteljesebbé teszi ezt a hatást.

Nyáron feltétlenül érdemes kihasználni a lehetőséget az esti sétákra!