5 dolog, amire emlékeztesd magad, ha az exed vissza akar térni hozzád

Írta: ,

Amikor már azt hiszed, végre túl vagy az előző kapcsolatodon, akkor jön az újabb próbatétel: megjelenik az exed és kijelenti, hogy újra akarja veled kezdeni. Vajon megéri újra belevágni? Hogy segítsünk a döntésben, összegyűjtöttük azokat a tényezőket, amelyeket ilyen helyzetben mindenképp érdemes átgondolnod!

 
 
 
 

1/5 Ne csak a jóra emlékezz

Az emlékek szinte mindig megszépülnek. Jó érzéssel tölt el a nosztalgiázás és valamiért a szép emlékek, boldog pillanatok sokkal jobban az agyunkba vésődnek, mint a rosszak.

Ha elmúlik valami, utána még nagyon sokáig emlegetjük és eszünkbe jutnak azok a momentumok, amelyek hiányoznak. Ezt kihasználhatja az exed is, aki úgy dönt, mégis vissza akar kapni.

Ilyenkor nagyon fontos, hogy észnél légy, ne lágyulj el rögtön! Persze nem állítjuk, hogy biztosan rosszul sülne el a dolog, ha újra összejönnétek, azért érdemes átgondolni, mi is történt a múltban. Hazudott, megbántott, esetleg megcsalt?

Tudnod kell, hogy az embereknek csak nagyon kevés százaléka képes tényleg megváltozni, és lehet, hogy a múltban történt dolgok a jövőben is megismétlődnek.

 
 
 
 

2/5 Készíts listát

Ha az exed folyamatosan ostromol, bókokkal és szerelmes üzenetekkel halmoz el, akkor nem könnyű döntened, hogy nemet mondj neki vagy megpróbáld vele újra.

Épp ezért érdemes egy ősrégi módszerhez fordulnod: vegyél elő egy lapot, húzz a közepére egy függőleges vonalat és az egyik oszlopba kezd el felírni, mik is lennének az előnyei annak, ha újra összejönnétek, a másikba pedig írd le a negatívumokat, milyen rossz tulajdonságai vannak, miért is lett egykor vége a kapcsolatotoknak.

Hidd el, ez segíthet abban, hogy tisztábban láss.

 

 
 
 
 
Feltépheti a sebeket

3/5 Feltépheti a sebeket

A sebeket nem könnyű begyógyítani, különösen egy fájdalmas szakítás után.

Sokáig szenvedtél, de úgy érzed, végre rátaláltál arra az útra, ami segít a felejtésben, és ekkor épp felbukkan az exed és közli veled, hogy szeretné újrakezdeni?

Nem ez lenne az első eset a történelemben… Bár lehet, hogy hízeleg neked és jó érzéssel tölt el, hogy az illető rájött, mégis te vagy neki a legfontosabb a világon, még sem biztos, hogy jó megoldás visszatérni hozzá.

Ha már odáig eljutottál, hogy kidobtad a lakásból a dolgait, törölted a közös képeket a közösségi oldalakról és a lelkedben is újra békét teremtettél, nem ajánlott visszanézni és újra lerombolni azt, amit nehezen végre sikerült felépítened.

 
 
 
 
Még mindig dühös vagy Kép forrása: Nina Masic

4/5 Még mindig dühös vagy

Volt rá példa, hogy azok a párok, akik egyszer szakítottak, majd újra visszatértek egymáshoz, végül az egész hátralévő életüket együtt életék le boldogságban.

Ez azonban jellemzően akkor történik, ha az elválás és az újrakezdés között hosszabb idő telt el.

Szakítás után egy ideig még megbántottnak, szomorúnak és néha dühösnek érezzük magunkat. Természetes érzések ezek, mindenkinek át kell ezen a szakaszon esnie.

Ám ha az exed úgy akarja veled újrakezdeni, hogy te még nem bocsátottál meg neki, mindig dühös vagy legbelül, akkor meg se próbálj vele békülni, ezek a negatív érzések ugyanis időről időre elő fognak jönni és közétek állnak.

 
 
 
 
Végre újra boldog vagy Kép forrása: walkdrvaming.tumblr.com

5/5 Végre újra boldog vagy

Ha végre túlélted a gyász időszakát és újra képes vagy arra, hogy önmagad boldogságát tartsd a legfontosabbnak, élvezed a szingli életet vagy épp most ismerkedsz egy jóképű idegennel, akkor a lehető legrosszabbkor toppanhat be az exed, hogy közölje, vissza akar kapni.

Ekkor egy pillanatra mindent bizonytalannak érezhetsz, azt is, amiben addig hittél.

Nem szabad azonban, hogy a múltad kísértsen, új életet kezdtél, koncentrálj a jövődre és azokra a lehetőségekre, amelyeket az élet eléd sodort.

Lehet, hogy csak önmagadnak teszel rosszat, ha mégis visszatérsz a volt barátodhoz, holott egy sokkal szebb jövő várhatna rád egy másik férfi mellett.