5 dolog, amin a boldog párok is veszekednek – És ez teljesen normális!

Schuster Borka
Írta: ,

Béke, nyugalom, soha egy hangos szó… Ilyennek képzeljük a boldog párkapcsolatokat, pedig az igazság az, hogy még a legtökéletesebb párosokkal is előfordul, hogy nem értenek egyet valamiben. Például a következő témákban.

A pénz, illetve a pénzügyi gondok vezető okokként szoktak szerepelni a válások között, ám ez még önmagában csak azt jelenti, hogy sok pár van, akiknek nem egyeznek az elképzelései ezen a téren. Lehet, hogy az egyikőtök fejújítaná a fürdőszobát, a másik inkább befektetné a pénzt, az egyikőtök olcsó szállást választana a nyaraláshoz, a másik egy kis luxusra vágyik.

Az eltérő elképzelésekkel még nincs semmi baj, a gond ott kezdődik, amikor valaki elhallgatja a saját preferenciáit, és magában szorong vagy éppen füstölög a pénzügyi döntések miatt. A legfontosabb, hogy beszéljetek erről, legyetek őszinték az igényeitekkel és aggodalmaitokkal kapcsolatban.

A pénzt még mindig sokan tabu kérdésként kezelik, de ha közös jövőt építetek, annak ez bizony komoly része lesz, így nem érdemes hallgatni róla.

Máshogyan pakoltok be a mosogatógépbe, máshol nyomjátok a fogkrémet vagy az egyikőtök olvasni, a másik tévézni szeret esténként. Mindegy, mennyire szeretsz valakit, együtt élni nem mindig könnyű, főleg, ha valaki nem hajlandó a kompromisszumokra.

A komolyabb gondhoz megint csak az vezet, ha ezekről a kérdésekről hallgattok, egészen addig, amíg túl nem csordul az a bizonyos pohár, és kitör egy komolyabb veszekedés.

Ehelyett érdemes inkább végiggondolni, hogy tényleg olyan nagy dolog-e az, ami zavar téged. Lehet, hogy ha megpróbálsz higgadtan, nyugodtan nézni a dologra, rájössz, hogy egészen nevetséges, vagy hogy nem ér annyit az egész, hogy bosszankodj miatta.

Ha viszont mégis zavar a dolog, akkor beszélj erről a pároddal! Lehet, hogy lesz egy röpke kis vitátok, de mivel mindketten szeretnétek a másikat boldoggá tenni, biztosan találtok egy kompromisszumos megoldást.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019