5 dolog, ami kirángatja a házasságodat a szürke hétköznapokból

Írta: ,

A monoton, szürke hétköznapok miatt, az emberek hajlamosak megfeledkezni arról mi az, ami igazán fontos. Gyakran el vagyunk foglalva a mindennapok gondjával és közben csak éldegélünk egymás mellett. Hogy ne csak teljenek a napok, hanem minőségi időt is tudjunk együtt tölteni, egy kapcsolatban nem szabad megfeledkezni ezekről az apróságokról sem.

Jó kis beszélgetések Kép forrása: eslamoda.com

1/5 Jó kis beszélgetések

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a kommunikáció - de ne csak a gondokról és a megoldatlan helyzetekről beszélgessetek, a szép gondolataitokat is osszátok meg egymással.

Hidd el akármilyen régen is vagytok együtt, biztosan van még mindig olyan, amit nem tudtál kedvesedről. A gyerekkorra, a régi közös élményeitekre, a megismerkedésre mindig jól esik visszagondolni.

Az esti vacsora az tényleg rólatok szóljon! Nincs lehangolóbb, mint hazaérve néma csendben bevágódni a tévé elé, mennyivel jobban telik, ha mindenki elmeséli a napját.

Ölelés Kép forrása: pofloginguide.com

2/5 Ölelés

Az első randik alkalmával még teljesen oda voltál, ha megfogta a kezedet, vagy megölelt és érezted az illatát? Ha már nem is ugyanazt a hatást fogja rád gyakorolni, nem szabad megfeledkezni a testi kommunikációról sem.

Az érintés a szeretet egyik legfontosabb eszköze. Kutatások is bizonyítják, hogy még a kis csecsemők fejlődésében is mennyire meghatározó a testi kontaktus.

Azzal, hogy megöleled a házastársadat, szavak nélkül is kifejezed, hogy fontos számodra, elfogadod, veled nyugalomban és biztonságban érezheti magát.

Humor Kép forrása: thejamesboyle.com

3/5 Humor

Nem kell mindent olyan véresen komolyan venni. Vannak olyan helyzetek, amikkel nem tudunk mit kezdeni, de a humor segít áthidalni ezeket a problémákat.

Ha két ember őszintén tud együtt nevetni, az már jó jel. Ha hajlandóak vagyunk kicsit néha lazábban venni a szembe jövő akadályokat, máris nem lesznek olyan unalmasak a hétköznapok.

Az pedig, hogy ugyanazon tudtok mindketten jót derülni, csak még közelebb hozhat egymáshoz.

Közös élmény        Kép forrása: ajaffe.com

4/5 Közös élmény

Legyenek közös élményeitek! Persze fontos, hogy néha egyedül is legyen az ember, de nem szólhat csak arról a hétvége.

Csináljatok közös programokat, találjatok valami olyan hobbit, ami mindkettőtöket feltölt. Attól, hogy sok éve házasok vagytok, még randizhattok!

Ne féljetek lepasszolni a gyerekeket, úgyis jól érzik magukat a nagymamánál, a kapcsolatotoknak viszont igenis szüksége van a babamentes övezetre is.

 

Egy kis odafigyelés Kép forrása: bellamumma.com

5/5 Egy kis odafigyelés

Régen órákig képes voltál készülődni és válogatni a ruhákat a tükör előtt? Ne kényelmesedjetek el annyira, hogy nyúzott pólóban, ápolatlan külsővel lássátok egymást nap mint nap.

Akarjatok tetszeni egymásnak otthon is, és ha kimozdultok is! A férfiak vizuális típusok, ezért ha azt szeretnéd, hogy a gyerekek után is nőként tekintsen rád, akkor nem járkálhatsz egész nap pecsétes pólóban.

Azt sem kell látnia szíved választottjának, hogy pontosan hogyan is „készül” a nő, maradjon egy kis titokzatosság. Hidd a te közérzeteden is sokat lendít, ha ízig-vérig nőnek érezheted magad mellette.