5 árulkodó jele annak, hogy manipulálnak a kapcsolatodban

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Valamilyen szinten mindenkit manipulálnak a saját kapcsolatában – és mindenki irányítja részben a másik gondolatait, életét. Ezzel alapvetően semmi gond, hiszen két egymásra folyton ható pólus vagytok. Előfordul néha, hogy életünk párja alaposan túllő a célon, és messze nem társként, jóval inkább egyfajta kellékként tekint ránk ahhoz, hogy felépítse saját, kissé beteges életét.

Otthon főleg jellemző, de mások előtt is hajlamos lehet rá, hogy lealacsonyítson. Egyénfüggő, ki, mennyire él vissza a kapcsolati hatalmával - vannak olyan férfiak, akik szó szerint megalázzák a párjukat, és akár nagyon komoly sértéseket is a másik fejéhez vágnak. Ennek egyszerű oka az, hogy továbbra is megtartsák előnyüket, te pedig gyengének érezd magadat – ellenkező esetben nem szorulnál sem rá, sem a kapcsolatra.

Mások nem játszanak ilyen nyílt lapokkal, de azért ezek a férfiak is éreztetik veled, hogy lebecsülnek. Pl. azt mondja neked, hogy „te azt úgysem tudod megcsinálni”, „nem értem, minek próbáltad meg egyedül”, vagy nemes egyszerűséggel gúnynévvel illet, becéz: butuskám, ügyetlenkém, stb. 

Nyilván akkor van baj, ha ez nem egyszeri eset, hanem rendszeres, és bántó.

Szinte észrevétlenül irányít Kép forrása: tiffanypinerostyle.com

Talán ez idáig nem tudatosult benned, de rendszerint ő hozza a kapcsolatotok „szabályait”. Ő dönt a programok legjaváról, és ahelyett, hogy megbeszélné veled a terveit, kész tények elé állít.

Ezzel szemben tőled elvárja, hogy előre tájékoztasd, mielőtt valamire igent mondasz, hiszen lehet, hogy az adott időpontra neki már más tervei voltak, és elvárja, hogy soha semmilyen körülmények közt ne húzd keresztbe a számításait.

Természetes, hogy egyeztetünk és kommunikálunk a párunkkal, ahogy az is elvárható, hogy a komolyabb programokat illetően előre megbeszéljük a lehetőségeket. De ez a rendszer csak akkor működik normálisan, ha mindkét fél figyelembe veszi a másik életét, ellenkező esetben manipulálásról és önzőségről beszélhetünk.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019