5 apró trükk az erős, boldog és örök párkapcsolatért

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A hosszú kapcsolatok kulcsa az egészen apró, egyszerű, de mégsem túl hétköznapi praktikákban rejlik. Mi most eláruljuk neked, mik ezek, de figyelem! Innentől rajtad áll, hogy alkalmazod-e a boldogság trükköket!

Ez a trió nem más, mint a „szeretlek”, a „bocsánat” és „köszönöm”.

Mindhárom kifejezésnek alapvetőnek kell lennie az életetekben és célszerű mindegyiket rendszeresen mondogatnotok, éreztetnetek – ez máris hatalmas lépés a boldog kapcsolat érdekében.

Sajnos sokan egy idő után maguktól értetődőnek veszik, hogy a másik pontosan tudja, mikor hálásak, vagy éppen mikor hibáztak. Ez minden bizonnyal így is van.

De sokkal jobb úgy segíteni, hogy kapsz érte egy köszönömöt, úgy lezárni egy vitát, hogy bocsánatot kérnek tőled, vagy úgy elbúcsúzni, hogy tudod: szeretnek.

 

A boldogság egyik fontos alapfeltétele, hogy ne vitatkozzatok állandóan – ehhez nagyon jól alkalmazhatod az alábbi praktikát. Először is, mindig mérlegelj, mennyire súlyos az adott probléma!

Kibírod visszaszólás nélkül, és ezzel elkerülöd a veszekedést, vagy odaböksz valami övön alulit, és vállalod az órákig tartó duzzogást?

Nyilván előbbi sokkal célszerűbb, és ha mindketten hajlandóak vagytok toleránsan viselkedni, akkor szinte teljesen kizárhatjátok a felesleges összekapásokat. Mielőtt egymásnak rontanátok, tudatosítsd magadban, hogy ő az, akibe fülig szerelmes vagy!

Emellett próbálj minden nézeteltérést úgy zárni, mintha most láthatnátok utoljára egymást – ez az esetek 99,9%-ban szerencsére fikció, de nagyon is motiváló, és működik. Így mindjárt másként festenek a hétköznapi gondok!

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?